Dumoulin legt ruzie met Nibali bij: “Ik had het beter niet kunnen zeggen”

Dumoulin legt ruzie met Nibali bij: “Ik had het beter niet kunnen zeggen”

Tom Dumoulin heeft spijt van de uitspraken die hij donderdag deed over Vincenzo Nibali en Nairo Quintana. Dat gaf hij toe in een interview met De Telegraaf “Ik was een beetje fel na de finish en had het beter niet kunnen zeggen. Ik ben altijd een beetje opgefokt na zo’n etappe en soms zeg je dan dingen die je beter niet kunt zeggen.”

De vete tussen Dumoulin en Nibali begon met een uitspraak van de rozetruidrager na afloop van de 18e etappe. Hij keurde de samenwerking van de Italiaan met Quintana tijdens de slotklim af, waarna Nibali zijn pretentie bekritiseerde. De Nederlander reageerde daarop door te zeggen dat hij “van harte hoopt dat Nibali en Quintana straks niet op het podium staan.”

In een interview met Sporza weidde Dumoulin verder uit over zijn felle uitlatingen. “Het was er een beetje over, en misschien had [Nibali] gelijk dat het arrogant overkwam. Dat was ook niet de bedoeling. Ik was gefrustreerd en emotioneel, zo meteen na de finish. Dat ze enkel op mij focusten en zo hun eigen kansen om zeep hielpen, snapte ik niet ”, aldus de Nederlander.

De rozetruidrager heeft zich ondertussen verzoend met Nibali. Voor de start van de 19e etappe bezocht hij de Italiaan en de twee gaven elkaar op het podium al glimlachend een hand. Of dat zich ook op de weg zal vertalen, blijft koffiedik kijken. De 19e etappe is de voorlaatste bergrit, dus zowel Nibali als Quintana moeten aanvallen om nog kans te maken op eindwinst.

In de stand heeft Tom Dumoulin 31 seconden voorsprong op Quintana en 1:12 op Nibali. De drie klassementsrenners kwamen donderdag samen over de streep, op een minuut van winnaar Tejay Van Garderen. Volg de 19e etappe hier live.

Corrigeer