OVERZICHT. 65 investeringen voor fietsers in en rond Gent

Gent - Het aantal mensen dat zich met de fiets beweegt in Gent neemt jaar na jaar toe. En de trend zal zich waarschijnlijk doorzetten: er staan een heleboel plannen op stapel om fietsen veiliger te maken in en rondom Gent.

Sinds 3 april gaat er veel aandacht naar het circulatieplan en de impact op automobilisten en middenstand in Gent. Maar ondertussen neemt het aantal fietsers elk jaar toe, tonen cijfers van het Mobiliteitsbedrijf. De Visserij haalde vorig jaar de kaap van 1,1 miljoen fietsers slikken, een record. De Coupure haalde er dubbel zoveel, 2 miljoen fietsers. Ook een record.

Nieuwere cijfers tonen ook aan dat ook dit jaar het aantal fietsers verder stijgt. De digitale fietstellers op de Coupure en de Visserij telden 8,5 procent meer fietsers tussen januari en april dan een jaar eerder. De voorbije jaren zijn dan ook al miljoenen geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, onder andere aan de Coupure, de Brusselse- en Antwerpsesteenweg en de Nieuwevaart.

Om nog meer mensen de fiets op te krijgen plannen de Stad Gent, Oost-Vlaanderen en de Vlaamse regering de komende jaren nog een berg investeringen in nieuwe fietspaden, -tunnels en -bruggen. In de binnenstad van Gent worden dit en volgend jaar nog allerlei projecten opgestart. En ook in de ruime omgeving rond de stad zijn er grote plannen, voornamelijk van de Vlaamse regering.

Bekijk een greep uit de grootste plannen via de link hieronder:

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio