Vrachtwagen raast door middenberm en mist tegenliggers op haar na

De vrachtwagen ging dwars door de middenberm. Foto: (c) Dominique Jauquet

Oudenburg / Westkerke / Jabbeke -

Op de autosnelweg E40/A18 tussen Veurne en Jabbeke is een vrachtwagen dwars door de middenberm van de autosnelweg gereden. De bestuurder raakte gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren, is nog niet duidelijk.

De vrachtwagenbestuurder reed richting Jabbeke en verloor om nog onduidelijke reden de controle over het stuur ter hoogte van de snelwegparking in Westkerke. Het voertuig botste tegen het verkeersbord dat de parking aanduidt, begon te slippen en knalde op de middenberm. De klap was enorm. De truck reed dwars door de berm en kwam tot stilstand aan de andere kant. De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagen raast door middenberm en mist tegenliggers op haar na
De vrachtwagen kwam tot stilstand aan de andere kant van de berm, en miste op een haar na de rijvakken van de tegenovergestelde richting. Foto: dji

Ramp vermeden

Het ongeval zorgde voor enige verkeershinder in beide richtingen. Volgens de brandweer van Gistel is een ramp vermeden. “Zonder de berm was de vrachtwagen op de rijvakken van de tegenovergestelde richting terechtgekomen. Het was heel druk richting Calais, dus de gevolgen waren een pak groter geweest. Hier is een ramp vermeden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees