Ouders aangereden jongen: “Als het om een kind gaat, stop je toch?”

Ouders aangereden jongen: “Als het om een kind gaat, stop je toch?”

Branco Van Coile (14) liep kneuzingen op. Foto: ddj

Jabbeke -

Zaterdag omstreeks 14.30 uur werd in de Varsenareweg in Jabbeke een 14-jarige jongen aangereden waarna de dader vluchtmisdrijf pleegde. “Ik zit zelf elke dag op de baan en krijg kop noch staart aan zoiets”, zegt vader Mike.

Zoals zovelen trok Branco Van Coile (14) zaterdag richting het Klein Strand te Jabbeke om wat tijd te spenderen met zijn vrienden in het zonnetje. “Ik moest vroeg thuis zijn omdat ik me nog moest klaarmaken voor een feest en daarom vertrok ik om 14.30 uur al met mijn fiets richting huis in de Koornblomme”, zegt hij.

Toen hij de grote parking afreed aan de Varsenareweg en zich richting centrum wilde begeven, werd hij aangereden door een terreinwagen.

“Ik reed op het fietspad en opeens kwam een auto erg dichtbij. Ik probeerde nog het voetpad op te rijden maar dat lukte me niet meer.” De chauffeur van de terreinwagen sneed de jongen af waardoor de achterkant van de wagen het voorwiel van zijn fiets raakte en hij zwaar ten val kwam.

En dat voor een schoolreis

“Ik viel op mijn zij en stootte mijn hoofd en was te aangedaan om de nummerplaat te zien”, zegt hij. “Wel kan ik me nog goed herinneren dat het om een terreinwagen met een opvallend blinkende zwarte carrosserie en verdonkerde ruiten.”

Toen zijn papa Mike ter plaatse kwam, belden ze meteen de politie en zakten ze nadien af naar de spoedgevallen. De jongen liep zware kneuzingen op aan de elleboog en de ribbenkast en moet omdat hij zich quasi niet kan bewegen een week thuisblijven van school. “Binnen twee weken vertrekken we met de klas een week op uitstap en het was de bedoeling dat iedereen zijn fiets meenam om daar enkele tochtjes te doen.”

Omdat de fiets zwaar beschadigd is en momenteel niet mag hersteld worden vanwege de verzekering komt die schooltrip dus in het gedrang. “We hopen dan ook dat de dader zich nog aangeeft zodat we alles in orde kunnen brengen met de verzekering zodat hij alsnog meekan op reis”, zegt papa Mike. “Gezien de klap moet de bestuurder dit zeker gevoeld hebben. Ik kan begrijpen dat je dan schrikt, maar dat je dan niet stopt, daar krijg ik kop noch staart aan. Zeker als het om een kind gaat.”

De ouders vragen dat indien iemand iets zou gezien hebben zich tot de politie wendt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees