Veelgebruikte sluipweg wordt geknipt door komst nieuwe jeugdlokalen

Veelgebruikte sluipweg wordt geknipt door komst nieuwe jeugdlokalen

De nieuwe jeugdlokalen moeten af zijn in 2018. Alle jeugdverenigingen nemen er dan hun intrek in. Om de veiligheid in de buurt te verhogen, wordt de Akkerstraat geknipt. Foto: rr

Hooglede -

De Akkerstraat, de weg die momenteel vaak gebruikt wordt om van de Ieperstraat naar ’t Hoge te rijden, wordt straks geknipt. Op die manier wordt de veiligheid van de jongeren rond de nieuwe jeugdlokalen verhoogt.

De gemeente organiseerde gisterenavond een infovergadering over de toekomstige jeugdlokalen. Heel wat omwonenden en leden van plaatselijke jeugdverenigingen woonden die bij. Niet enkel het ontwerp, maar ook de mobiliteit rond de site werd er uitvoerig besproken. Het gemeentebestuur besliste om straks de Akkerstraat te knippen. Momenteel wordt die weg als sluipweg gebruikt door automobilisten die vanuit de Ieperstraat richting ’t Hoge willen rijden. “Vroeger was er al sprake om de straat te knippen, maar dat is er toen niet van gekomen. We merken dat de bewoners wel vragende partij zijn om dit te doen”, aldus schepen van mobiliteit Rik Vanwildemeersch (CD&V).

De knip in de Akkerstraat zou er komen ter hoogte van de laatste bebouwing. De gemeente wil de parking nabij het voetbalveld accentueren, zodat deze meer gebruikt wordt na de komst van de nieuwe jeugdlokalen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio