OVERZICHT. Dit zijn de beste frituren van Vlaanderen

OVERZICHT. Dit zijn de beste frituren van Vlaanderen

Foto: *

Geen hardnekkiger eetgewoonte die bij Vlamingen dieper ingebakken zit dan de wekelijkse portie frieten. Het Nieuwsblad gaat daarom op zoek naar ‘De Beste Frituur van Vlaanderen’. Tot 29 mei konden de inwoners van alle Vlaamse gemeenten hun favoriete frituur kiezen. Ze deden dat massaal: meer dan 130.000 mensen brachten hun stem uit.

De beste frituur is vaak onderwerp van pittige discussies. Frieten uit een bakje of puntzak, stoverijsaus of een klets mayonaise, een Bicky of vegetarische champignonburger: elke frituur is uniek, net als haar klanten. Maar welke frituur speelt het best in op die uiteenlopende voorkeuren? Om die vraag te beantwoorden, lieten we onze lezers hun stem uitbrengen.

Op onderstaande kaart kan u al zien welke frituur verkozen werd tot de beste van uw gemeente. De komende dagen sturen wij onze vakjury op pad. Zij gaan op bezoek bij de beste frituur van elke provincie. Die vijf provinciale winnaars, het verslag van de jury én de allerbeste frituur van Vlaanderen kan u op zaterdag 3 juni ontdekken in onze krant en op deze site. 

Klik op een gemeente om de beste frituur te zien:

Corrigeer

MEER NIEUWS