Kogel is door de kerk: Albert Heijn wordt hier vervangen door tweede Carrefour in straal van 3 kilometer

Kogel is door de kerk: Albert Heijn wordt hier vervangen door tweede Carrefour in straal van 3 kilometer

De Carrefour Market aan Kampenhout Sas wordt een Easy Carrefour. Foto: evb

Kampenhout / Kortenberg / Boortmeerbeek -

De plannen zijn eindelijk concreet. Het Albert Heijn-filiaal op de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek wordt vanaf 9 juni een Carrefour Market. De winkel met dezelfde naam, drie kilometer verderop in Kampenhout, wordt een Carrefour Easy.

De onzekerheid lijkt nu helemaal weg. Albert Heijn Boortmeerbeek dat pas in december 2015 de deuren opende, kreeg al snel te horen dat de winkel zou sluiten. Het pand werd verkocht. Het dossier modderde een jaar aan, nu is er duidelijkheid. Het grootwarenhuis wordt vanaf 1 juni overgenomen door Dries Smets, ook al franchisenemer van de Carrefour Markets in Kortenberg en Putte. Over een dikke week opent hij Carrefour Market. “Als alles volgens plan verloopt, openen we op 9 juni. Die kans is heel groot. Vermoedelijk communiceren we pas met een eerste huis aan huis folder op 14 juni”, reageert de Puttenaar. Volgens woordvoerder van Carrefour Baptiste Van Outryve was het Smets zelf die het initiatief nam. “Hij diende een aanvraag in om ons merk te mogen gebruiken. Die werd inmiddels goedgekeurd. Alle partijen hebben inderdaad de intentie om de nieuwe winkel te openen op 9 juni, tenminste wanneer de overdracht van het gebouw tussen Smets en Albert Heijn vlekkeloos verloopt en ook technisch alles op punt staat, waar we nu toch wel vanuit gaan”, zegt hij.

Afwachten

Carrefour neemt ook de AH-filialen in. Eeklo en Lokeren over, Boortmeerbeek is het enige filiaal dat onder de franchiserformule valt. Zoals eerder overeengekomen verhuist al het personeel mee onder de Carrefour-vlag. “Dat was een voorwaarde, ook de meeste werknemers met een interimcontract zullen hier werken. De nieuwe winkel zal worden geleid door Toon Daelemans. Voor het personeel is het een moeilijke oefening: een nieuwe werkgever met andere systemen. We willen dat het personeel zich hier snel thuis voelt”, zegt Smets.

En wat met de huidige Carrefour Market aan het Sas in Kampenhout? “We vernamen de nieuwe plannen pas twee weken geleden”, zegt Elke Van Campenhout. “Voorlopig gaan we door onder Carrefour Market-vlag, tot 9 juni. Het is dus nog wat afwachten. Het concept wordt licht hertekend omdat het Easy-concept meer buurtgebonden werkt. Want stockageruimte voor grote acties hebben we hier nauwelijks. Er vallen geen ontslagen.” De nieuwe Carrefour Market plant een discreet openingsmoment, vermoedelijk dus op 9 juni. “De overgang zal eerder rustig verlopen”, vervolgt Smets. Momenteel wordt met man en macht gewerkt om het Albert Heijn-filiaal op te ruimen. Na de definitieve overdracht van het gebouw, krijgt alles snel een Carrefour-tint.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees