Lefevere werkt hard voor toekomst Quick Step: “Anders moeten mijn renners een andere ploeg vinden”

Lefevere werkt hard voor toekomst Quick Step: “Anders moeten mijn renners een andere ploeg vinden”

Foto: BELGA

Quick Step Floors-CEO Patrick Lefevere werkt momenteel hard om de toekomst van zijn ploeg te verzekeren. Het meest waarschijnlijke scenario lijkt op dit moment dat de ploeg in zijn huidige hoedanigheid verder gaat. De gesprekken met de bestaande sponsors lopen in een constructieve sfeer en ook eigenaar Zdenek Bakala sprak eerder al zijn intentie uit om de ploeg verder te steunen.

Lefevere wil zijn Tsjechische eigenaar evenwel zo veel mogelijk ‘financieel ontlasten’ en hoopt nog altijd dat zich een sponsor aandient “die de wielersport overstijgt”. Die is er momenteel nog niet, maar Lefevere werkt met zijn huidige sponsors wel constructies uit die ruimte laten voor de eventuele intrede van zo’n grote speler. “Ik speel op dit moment formateur”, zegt Lefevere. “Ik probeer alle partijen bij elkaar te brengen. Tegen 30 juni wil ik het rond hebben. Lukt dat niet, dan zal ik aan mijn renners laten weten dat ze naar een andere ploeg mogen uitkijken.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.