Seks & Relaties

Op deze leeftijd zijn vrouwen het meest tevreden over hun seksleven

Op deze leeftijd zijn vrouwen het meest tevreden over hun seksleven

Foto: Shutterstock

Het seksleven van een vrouw piekt niet in haar jaren als twintiger, wel op haar 36ste. Dat blijkt uit een nieuwe peiling van Natural Cycles, een app die de vruchtbaarheidscyclus in kaart brengt.

Die conclusie is gebaseerd op een rondvraag bij 2.600 vrouwen. De dames moesten aangeven hoe aantrekkelijk ze zich voelden, hoeveel ze van seks genoten en wat ze vonden van de kwaliteit van hun orgasmes. De antwoorden werden vervolgens geanalyseerd per leeftijdscategorie van de deelnemende dames: de jongeren (jonger dan 23 jaar), de middencategorie (tussen 23 en 35 jaar) en de rijpere dames (vanaf 36 jaar en ouder).

Zelfzekerheid

Wat blijkt? Wat seksuele aantrekkelijkheid betreft, voelen vrouwen vanaf 36 jaar zich het meest zelfzeker in hun vel. Acht op tien dames gaven aan zich zeer sexy te voelen. In de middelste categorie waren slechts vier op de tien vrouwen blij met hun voorkomen. Bij de jonge vrouwen onder 23 jaar voelde zeven op de tien zich oké in hun vel.

Betere hoogtepunten

De antwoorden tonen ook aan dat rijpere dames hun orgasmes de hoogste scores gaven. Zes op de tien vrouwen in deze groep heeft naar eigen zeggen meer en betere climaxen tijdens het vrijen. Een vergelijking met de rest van de dames: amper de helft van de vrouwen in andere groepen was tevreden over hun seksuele hoogtepunten.

Fantastische seks

Een terugblik op de weken die voorafgingen aan de rondvraag schept nog meer duidelijkheid over hun seksleven. Maar liefst 86 procent van de dames ouder dan 36 jaar beschreef de seks van de voorbije maand als ‘fantastisch’. Bij de middenste groep was dat 76 procent, bij de jongste vrouwen maar 56 procent.

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees