Tractorbestuurder vrijgesproken voor dodelijk ongeval met fietser

Tractorbestuurder vrijgesproken voor dodelijk ongeval met fietser
Geetbets / Herk-de-Stad -

De Hasseltse politierechter heeft woensdag een 53-jarige tractorbestuurder uit Halen vrijgesproken voor het verkeersongeval waarbij Hugo Celis (71) uit Rummen het leven liet. Het slachtoffer was op 7 mei vorig jaar een fietstochtje met zijn vrouw aan het maken en kwam ten val op de Zwarteveldstraat in Herk-de-Stad. Net op dat moment passeerde de Halenaar met zijn tractor waarna Celis onder het rechterachterwiel van de aanhangwagen terecht kwam. De man was op slag dood.

Het strafdossier toont nergens aan dat Celis in aanraking kwam met de tractor, aldus de rechter. Ook reed de tractorbestuurder tegen 20 km/u terwijl er 50 km/u toegestaan is. De reden van Celis’ val is niet bekend. Mogelijk kwam dat doordat de ketting van het voorste tandwiel van zijn fiets afviel toen hij in de berm ging rijden. Een andere mogelijke reden volgens het vonnis kan zijn dat Celis uitgegleden is op zijn fietspedalen. Hij droeg gladde schoenen terwijl zijn tweewieler uitgerust was met klikpedalen.

De betichte kreeg de vrijspraak over de volledige lijn. Advocaat Tom Raskin, die optrad voor de nabestaanden, kondigde al aan om in beroep te gaan.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio