Ook alle Belgische mannen gaan op WK tafeltennis kansloos onderuit in eerste ronde

Ook alle Belgische mannen gaan op WK tafeltennis kansloos onderuit in eerste ronde

Foto: Photo News

Het WK tafeltennis in het Duitse Düsseldorf is geen succes geworden voor de Belgische tafeltennissers. Nadat eerder op de dag bij de vrouwen Lisa Lung en Nathalie Marchetti werden uitgeschakeld, moesten in de namiddag ook Cédric Nuytinck, Florent Lambiet en Robin Devos meteen inpakken.

Zowel kwalificatiespeler Florent Lambiet (ITTF 178), tegen de Iraniër Noshad Alamiyan (ITTF 76), als Cédric Nuytinck (ITTF 106), tegen de Japanner Tomokazu Harimoto (ITTF 69), kregen een kansloze 4-0 om de oren. Robin Devos (ITTF 144) mocht als laatste Belg in het enkelspel de Belgische eer proberen hoog te houden, maar ook hij kreeg tegen de Zweed Pär Gerell (ITTF 44) een 4-0 nederlaag te slikken.

Eerder op de dag werden bij de vrouwen de 17-jarige Lisa Lung (ITTF 179) en Nathalie Marchetti (ITTF 261) eveneens in de eerste ronde uitgeschakeld. Lung verloor met 4-1 van de Roemeense Elizabeta Samara (ITTF 31), Marchetti met 4-0 van de Hongkongse Ho Ching Lee (ITTF 33).

In het mannen dubbelspel neemt het duo Devos/Nuytinck het woensdagavond in de tweede ronde op tegen de Wit-Russen Vladimir Samsonov en Pavel Platonov. Lambiet en Martin Allegro ontmoeten het Hongkongse duo Tianyi Jiang/Siu Hang Lam.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.