Naar eerste provinciale in een zandbak? Liever niet

Naar eerste provinciale in een zandbak? Liever niet

“Elk jaar is het op het einde van het seizoen zo”, zucht voorzitter Alain De Plancke van FC Varsenare. Foto: mvn

Jabbeke -

Voetbalclub FC Varsenare dwong vorige week promotie naar eerste provinciale af, maar daar viel vooral de belabberde toestand van het terrein in het van Caloen-stadion op. “Het is niet meer van deze tijd”, vindt ook voorzitter Alain De Plancke.

Een grasmat met amper gras, maar vooral veel zand: op zo'n veld speelde FC Varsenare de beslissende match tegen Dadizele. Varsenare won, maar het duel deed vooral zeer aan de ogen.

“Het is een jaarlijks wederkerend fenomeen. Naar het einde van het seizoen toe is de grasmat zo goed als kaal”, zegt voorzitter Alain De Plancke. “We mogen ons gelukkig prijzen dat het in maart droog was, want anders was het nog erger geweest. De eerste ploeg, de vele jeugdteams... Het terrein wordt een heel voetbalseizoen lang zwaar belast. Wij zijn het intussen gewoon dat er op het einde van het seizoen nog amper grassprietjes staan.”

Een oplossing dringt zich op, want FC Varsenare voetbalt volgend seizoen in de hoogste provinciale reeks. Dan zakken teams van over de hele provincie naar het van Caloen-stadion af. “De gemeente is eigenaar van het terrein en ontfermt zich over het onderhoud. Dat doen ze ook voor SV Jabbeke en VKSO Zerkegem. Puur sportief zouden wij er baat bij hebben dat er een kunstgrasveld aangelegd wordt.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio