Speurders ontdekken groot amfetaminelab in hoeve

Speurders ontdekken groot amfetaminelab in hoeve

Archiefbeeld

Herk-de-Stad -

In een hoeve in Herk-De-Stad hebben speurders van de federale gerechtelijke politie (fgp) Limburg woensdag bij een huiszoeking een omvangrijk drugslaboratorium aangetroffen, dat opgebouwd was met het oog op de productie van amfetamines. Voorlopig is er geen zicht op wie de verdachten zijn. Uit onderzoek bleek dat de afvalstoffen van de drugsproductie in de omgeving gedumpt werden. De ontmanteling zal enkele dagen in beslag nemen. Dat maakte het parket van Limburg woensdagavond bekend.

Na het aantreffen van het professioneel laboratorium voor de aanmaak van synthetische drugs, stelden de politiemensen onmiddellijk een veiligheidsperimeter in. Leden van het laboratorium van de technische en wetenschappelijke politie en het Clan Lab Response Unit (C.R.U.) zijn ter plaatse geroepen voor de nodige technische vaststellingen.

Het onderzoek naar het drugslab werd enige tijd geleden opgestart op basis van milieuklachten van omwonenden. Er was ook melding gemaakt van verdachte handelingen aan de hoeve.

De grootte van het lab is aanzienlijk, waardoor de opruiming enkele dagen in beslag zal nemen. Afvalstoffen werden in de omgeving geloosd. De schade van de afvaldumping moet nog onderzocht en begroot worden. Het verdere onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie Limburg.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees