Olympiakos zwaar bestraft voor “ongeregeldheden” in de spelerstunnel

Olympiakos zwaar bestraft voor “ongeregeldheden” in de spelerstunnel

Foto: rr

De Griekse voetbalbond heeft woensdagavond drie matchen achter gesloten deuren opgelegd aan landskampioen Olympiakos voor ongeregeldheden in de spelerstunnel tijdens een competitiewedstrijd.

Olympiakos ging tijdens de thuiswedstrijd van 1 april tegen Platanias met een 0-1 achterstand de kleedkamers in. In de spelerstunnel ontstond tumult tijdens de pauze, maar de wedstrijd kon gewoon voortgezet worden. Olympiakos won de partij uiteindelijk met 2-1. Aan de incidenten houdt de 44-voudige landskampioen wel drie matchen achter gesloten deuren over. Olympiakos gaat allicht in beroep.

Nog op woensdag verzekerde AEK Athene zich van een ticket voor de Champions League na een 1-2 overwinning bij Panionios, de club uit de Griekse hoofdstad gaat in de derde voorronde van start. Viktor Klonaridis hielp AEK een handje door Panathinaikos met het openingsdoelpunt op weg te zetten naar een 2-3 overwinning tegen PAOK. AEK wipt zo in extremis over PAOK naar de eerste plaats in de play-offs om Europees voetbal. PAOK en Panathinaikos mogen naar de derde voorronde van de Europa League.

Corrigeer