Genk-supporters op weg naar Oostende tonen zich van hun slechtste kant in benzinestation

Genk-supporters op weg naar Oostende tonen zich van hun slechtste kant in benzinestation

De supporters sloegen toe in het winkeltje van dit tankstation. Foto: mvn

Genk / Jabbeke -

Een hele bus Genk-supporters heeft woensdagavond meerdere spullen gestolen in het tankstation langs de snelweg in Jabbeke. De meute stapte het winkeltje binnen en nam er van alles mee zonder te betalen.

Racing Genk streed woensdagavond voor een Europees ticket in en tegen KV Oostende. Om hun ploeg aan te moedigen, zakten heel wat Limburgse supporters naar West-Vlaanderen af. Maar in het Total-tankstation langs de autosnelweg in Jabbeke toonden enkelen van hen zich van hun lelijkste kant.

Een supportersbus stopte er aan het winkeltje. De supporters stapten binnen en haalden heel wat goederen uit de rekken. Maar in de plaats van die te betalen, stapten ze gewoon weer naar buiten de bus op. De kassierster kon niet anders dan het allemaal met lede ogen aanzien. De supporters maakten vooral bier en andere drank buit.

De politie werd verwittigd. Maar de agenten kregen de oproep pas om 19.30 uur binnen. Ze snelden ter plaatse, maar de bus met de supporters was toen al verdwenen.

“Het ging om een lichtblauwe bus vol Genk-supporters, die de winkel binnen en buiten liepen en dingen stalen”, klinkt het bij de politie. “Toen we ter plaatse kwamen, was de bus al vertrokken. We weten nog niet hoeveel er precies gestolen is of wie verantwoordelijk is. Maar hoe dan ook zullen de daders nog wel een ticketje in de bus krijgen.”

Niet uitzonderlijk

In de Total zelf was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar. De persverantwoordelijke van Total merkt wel op dat dit soort diefstallen niet uitzonderlijk is. “Er zijn in het verleden al gelijkaardige incidenten geweest bij andere voetbalwedstrijden”, zegt Pascal de Crem. “Het is natuurlijk spijtig als zoiets gebeurt, maar we kunnen er weinig aan doen. Hoe dan ook heeft de kassierster de procedure goed gevolgd en de kassa afgesloten. Zo konden de supporters alleszins geen geld stelen.”

Bij elke club

Ook Rudy Claessens, voorzitter van de overkoepelende supportersvereniging van KRC Genk, geeft toe dat dergelijke incidenten vaker voorkomen. “Maar over dit specifieke geval weet ik niets”, zegt hij. “Dit soort incidenten komt bij elke club voor, niet enkel bij Genk. Natuurlijk kunnen wij dat niet goedkeuren, maar we kunnen het ook niet vermijden. We zijn de politie niet. We zullen de supporters wel aanspreken zodra we weten om wie het gaat.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees