Vijf vragen waar wij op Pinkpop een antwoord op zoeken

Vijf vragen waar wij op Pinkpop een antwoord op zoeken

Foto: AP

Het Nederlandse rockfestival Pinkpop start zaterdag. Het is het eerste grote festival van dit jaar, en dat schept natuurlijk heel wat verwachtingen. Er is ook heel wat om naar uit te kijken, al dan niet met argusogen. Bieber bijvoorbeeld, of Guus Meeuwis en Liam Gallagher. Deze vragen stellen wij ons voor aanvang van Pinkpop.

Blijft het droog?

Als er één ding is waar ze bij Pinkpop een hekel aan hebben, is het regen. Het zou niet de eerste editie zijn waarop de festivalgangers zich moeten uitdossen met een regenjas of poncho. Toch ziet het er dit jaar goed uit: zaterdag wordt in de namiddag wat regen verwacht, maar de rest van de avond wordt droog. Zondag en maandag worden warme en bewolkte festivaldagen. Net dorstig genoeg dus, dat weer.

Maakt Justin Bieber het waar?

Hij zegt dat hij zich heeft moeten laten overtuigen. Jan Smeets, de organisator van Pinkpop, vond immers niet dat de aangeboden Justin Bieber zijn plaats had op een festival als het zijne. “Fuck you, dit kan niet waar zijn”, was mijn eerste reactie.

Maar Pinkpop zocht nog een headliner - naast Green Day en Kings of Leon - en de meerderheid van de organisatoren was wél enthousiast. “Ze zeiden me dat hij is wat nu leeft. Ik weet niet wat ik er me bij moet voorstellen, maar ben wel heel benieuwd.”

Uit de reacties na de aankondiging van Bieber blijkt dat heel wat mensen vraagtekens zetten achter de komst van de Canadese popster. Benieuwd of hij die op Pinkpop zal wegwerken en Jan Smeets sorry zal moeten zeggen.

Hoe goed is Liam Gallagher solo?

Bij Oasis werd hij steevast bestempeld als een van de beste frontmannen van zijn generatie, maar sinds de split in 2009 was Liam Gallagher op de dool. Hij bracht twee platen uit met Beady Eye, maar die een succes noemen zou getuigen van een stevige honger naar fake news.

Nu is Liam terug, en dan nog solo. Onder zjin eigen naam brengt hij in oktober een debuutplaat uit en live heeft hij al enkele nieuwe nummers laten horen. Bovendien speelt hij zeker enkele Oasis-klassiekers, ook op Pinkpop. Als hij dat goed doet, zou dit wel eens een optreden kunnen worden om je nog lang te herinneren.

En wat met Guus?

Pinkpop staat altijd garant voor een verrassing. Vorig jaar was dat bijvoorbeeld het optreden van Urbanus & De Fanfaar, dit jaar wordt dat ongetwijfeld dat van Guus Meeuwis op het grote hoofdpodium. Hij heeft zijn plek daar natuurlijk niet gestolen, want Guus is een van de meest succesvolle Nederlandse zangers aller tijden. Benieuwd of hij Pinkpop kan inpakken. Eén ding is zeker: Het is een Nacht zingen ook wij mee.

Opletten voor nostalgie?

Op de affiche staan veel opwindende jonge groepen, zoals Broederliefde en Chef’ Special. De keuze voor festivalgangers zal dus zijn: ga ik daarnaar kijken of zweer ik toch bij groepen die ik al vele jaren ken. Zo zijn er wel wat: Sean Paul, Live, Sum 41 en Green Day bijvoorbeeld. Kings of Leon past ook stilaan in die categorie, al zijn de Amerikanen wel de enigen die echt nog goede muziek aan het maken zijn.

Bekijk de volledige line-up hier.

Corrigeer

MEER NIEUWS