ATLETIEKULTRALOOPAALTER

Wouter Decock groot favoriet

Wouter Decock  groot favoriet

Wouter Decock. Foto: VDB

Aalter -

Na een aantal edities van de 6-urenloop te hebben georganiseerd, werd vorig jaar in Aalter uitgepakt met het nationaal kampioenschap over 24 uren. Nu werd het tijd om na het Nederlandse Winschoten en het Franse Steenwerck het BK 100 Kilometer nog eens terug naar eigen land te halen.

De vijftig deelnemers worden zondag om 10 uur in het Sportpark van Aalter op gang geschoten. Zij moeten in totaal tien ronden van elk tien kilometer afleggen. Bij de mannen zijn alle ogen gericht op titelverdediger Wouter Decock, die vorig jaar met een tijd van 6u.33'52” een stevig persoonlijk record neerzette. Enkele weken geleden schreef hij in Nederland nog de 50 kilometer lange Eemmeerloop op zijn naam.

Bij de vrouwen is het onder meer uitkijken naar Mieke Dupont, de 43-jarige Drongense, die eerder dit seizoen de marathon van Boston afwerkte in 3u.07'23”. Dupont is tevens nationaal recordhoudster op de afstand. In Winschoten kreeg ze twee jaar geleden 7u.57'05” achter haar naam. Op het WK van vorig jaar in Los Alcazares eindigde ze als achtste in haar categorie.

Ook Patricia Verschuere, in 2015 aan de start van de Spartatlon, is van de partij. De 49-jarige ultraloopster uit Eeklo zette vorige maand in het Nederlandse Steenbergen aan, waar ze voor de 12-urenloop koos. Daarin totaliseerde ze 116,567 kilometer.

In deze 100-kilometerloop kunnen de gegadigden zich trouwens kwalificeren voor de Spartatlon. Voor de mannen bedraagt de limiet 10 uur, voor de vrouwen een half uur meer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio