Een stuk Brugse geschiedenis verdwijnt: Beurshal gaat finaal de vlakte

Brugge -

Op het Beursplein is een stuk geschiedenis onder de sloophamer verdwenen. De oude Beurshal maakt plaats voor een nieuw beurs- en congresgebouw, waarvan de bouw in 2018 van start gaat.

Van de Heilige Bloedprocessie over de Trouwbeurs tot het Bierfestival: honderden evenementen vonden de voorbije halve eeuw plaats in de Beurshal. Sinds dit jaar vonden er al geen evenementen meer plaats bij een gebrek aan een vergunning maar nu is het volledig voorbij voor de Beurshal. Deze maand wordt het gebouw met de grond gelijk gemaakt, vindt een archeologisch onderzoek plaats en wordt de vrijgekomen zone geasfalteerd.

Op het nieuwe plein, dat tegen 5 juli klaar zal zijn, zullen door de heraanleg van 't Zand de zaterdagmarkt, maar ook de meifoor en andere evenementen kunnen plaatsvinden. Tijdelijk, want ondertussen vorderen de plannen om op dezelfde site een nieuw beurs- en congresgebouw op te trekken.

Inmiddels maakte de stad een volgende schifting van de teams die zich kandidaat hadden gesteld om de site te herontwikkelen. “Van de vijf projecten die we hadden geselecteerd, zijn er drie ontvankelijk verklaard. Die worden nu voorgelegd aan een beoordelingscommissie, waarna het college van burgemeester en schepenen een of twee voorkeursbieders selecteert. Het is de bedoeling om tegen het einde van het jaar een definitieve keuze te maken”, zegt schepen van Financiën Boudewijn Laloo (CD&V).

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees