Man redt kindje uit snikhete auto: “De moeder schold me uit toen ze eraan kwam”

Man redt kindje uit snikhete auto: “De moeder schold me uit toen ze eraan kwam”

Bert Van Driessche haalde het kind uit de auto en zette het in de schaduw, onder een boom Foto: Joh

Schelle / Niel -

Bert Van Driessche uit Niel heeft vrijdag een peuter gered uit een geparkeerde auto op de parking van de A12- Shopping in Schelle. “De ramen stonden open, maar in de wagen was het toch makkelijk veertig graden”, vertelt de man aangeslagen.

Bert Van Driessche moest vrijdag in een van de winkels van de A12 Shopping zijn. “Plots merkte ik een groepje mensen rond een auto staan. Binnen zat een kindje van drie of vier jaar oud. De auto stond in de volle zon en al stonden de ramen vooraan en achteraan een stukje open, het moet er gemakkelijk veertig graden geweest zijn”, vertelt Bert. “Ik heb onmiddellijk het noodnummer 101 gebeld en heb toen gedaan wat ik moest doen. Ik heb de deur van de auto opengebroken en het kindje eruit gehaald. Het weende en zag er vrij bleek uit. Ik heb het kind onder een boom in de schaduw gelegd en heb het iets te drinken gegeven.”

Toen de peuter aan het bekomen was onder de boom, daagde plots de mama op. “En haar reactie heeft me nog het meeste verrast. Zij kon er absoluut niet mee lachen. Ze begon te roepen en heeft me zelfs voor racist uitgescholden. Omdat ik haar kind uit een snikhete auto heb gehaald? Ze zou zelfs naar de politie stappen. Wel, ik hoop dat ze dat doet. Dat die haar ook nog eens kunnen vertellen dat dit echt niet door de beugel kan.”

Uiteindelijk vertrokken moeder en kind, nog voor de politie arriveerde. “Jammer dat de politie er niet sneller was. Maar ik heb foto’s genomen van de auto en ik heb al mijn informatie aan de politie gegeven”, zegt Bert.

De politie benadrukt dat een kind of een dier achterlaten in een auto die in de volle zon staat ernstige gevolgen kan hebben. In extreme gevallen kan het zelfs tot de dood leiden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees