Vrouw overleden na ongeval met kusttram, partner zwaargewond

Vrouw overleden na ongeval met kusttram, partner zwaargewond
Veurne / De Panne -

Een 64-jarige Française is vrijdagavond in het ziekenhuis bezweken aan de gevolgen van een zwaar ongeval met de kusttram. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Haar partner raakte zwaargewond bij het ongeval.

Het ongeval gebeurde vrijdag rond 17.15 uur langs de De Pannelaan in de buurt van Plopsaland. Daar werd een voertuig in de linkerflank gegrepen door een tram die richting Adinkerke reed. De wagen werd ook een eindje meegesleept door de tram. De bestuurster moest uit haar voertuig bevrijd worden en werd net als haar passagier zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Daar is de vrouw uit het Noord-Franse Coudekerque vrijdagavond al aan haar verwondingen overleden. Acht inzittenden van de tram liepen lichte verwondingen op en werden uit voorzorg ook naar het ziekenhuis gebracht. Het parket heeft een deskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

LEES OOK: Dure Lamborghini botst tegen kusttram

“De personenwagen werd na de aanrijding een vijftigtal meter meegesleurd. De vrouw in de wagen zat geklemd. Zij moest door de brandweer uit haar auto bevrijd worden”, vertelt Ines Deburggraeve, woordvoerster van de politiezone Westkust.

Ook de tram raakte hevig beschadigd. Een zestal reizigers werd na het ongeval met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De trambestuurder liep verwondingen in het aangezicht op.

Het is niet de eerste keer dat er bij de parking van Plopsaland een ongeval gebeurt met een tram. De plaats waar het ongeluk gebeurde, ligt vlak na een bocht in de tramlijn.

“Er is een dringend overleg nodig met De Lijn om dit gevaarlijk punt veiliger te maken”, zegt burgemeester Ann Vanheste (SP.A). Het parket kwam gisterenavond nog langs om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

“Met De Lijn proberen we het vervoer zo veilig mogelijk te regelen. Wij zullen bekijken of dit ongeluk vermeden kon worden”, zegt woordvoerder Carla Tavernier.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees