Interieur

Tien tips voor sloddervossen: zo krijg je meer overzicht in je garderobe

Tien tips voor sloddervossen: zo krijg je meer overzicht in je garderobe
Ligt je kleerkast ook altijd overhoop? Met enkele technieken kun je de boel een beetje overzichtelijker maken. Van T-shirts slim vouwen tot een goedkope kastindeling: een filmpje in de reeks ‘5 minutes crafts’ van entertainmentsite Bright Site biedt inspiratie.

Hang je beha’s aan kapstokken

Ga voor houten kapstokken en draai een haakje aan de onderkant van het eerste exemplaar. Nu kun je er een andere kapstok inhaken. Hang er je beha’s aan en maak de rij zo lang als je zelf wil.

T-shirt vouwen rond een bankbiljet

Leg een T-shirt plat op tafel en vouw de onderste randen. Leg nu een bankbiljet (of papier ter grootte van een bankbiljet) onderaan in het midden. Plooi de T-shirt links en rechts naar binnen en rol van onder naar boven.

Perfect vouwen met klembord

Leg een T-shirt op tafel en leg er een klembord op. Vouw nu rond het bord, schuif het erna weer uit et voilà - je hebt een perfect gevouwd kledingstuk.

Structuur in de lades

Karton op overschot? Gooi het niet weg. Maar er een raster op maat van voor in je lade en berg kleren overzichtelijk op in vakjes.

Creatief met wc-rolletjes

Ook toiletrolletjes hoeven niet weg. Leg ze naast elkaar in een vakje in de kast. Perfect om je kousen mooi op hun plaats te houden en vooral efficiënt als je snel een paar wil vinden voor bij specifieke schoenen.

Sjaaltjes aan de kapstok

Heb je ook zo’n rommelige lade met sjaaltjes, draai ze dan rond een haak met een kleine opening. Hang die aan een kapstok en berg keurig op in de kast. Makkelijker kiezen, toch?

Oude magazines als steun

ook gelezen magazines hoeven niet bij het oud papier. Ze kunnen dienen als de perfecte steunpilaren voor in je laarzen.

Meer plaats voor nieuwe kleren

Je hebt nooit te weinig plaats in de kast voor nieuwe aanwinsten. Bevestig een lipje van een blik aan de haak van een kapstok en hang er een andere kapstok onder.

Slipvrije kapstok

Als een topje steeds van de hanger valt, bevestig dan een elastiekje aan de uiteinden. Alweer een probleem van de baan.

Kostuum plooien

Een kostuumvest of blazer plooien? Plooi verticaal naar achter en trek de stof ter hoogte van de schouders een beetje aan. Zo kan je de vest binnenstebuiten plooien en blijft de stof in topconditie.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees