RECENSIE. Kaiser Chiefs lachen met Bieber (***)

RECENSIE. Kaiser Chiefs lachen met Bieber (***)

Archiefbeeld. Foto: Geert Van de Velde

Kaiser Chiefs, de geur van gras en een ondergaand zonnetje. Pas dan weet je dat een festival echt begonnen is.

Het basisrecept van de band live is al jaren ongewijzigd: de gas vol open en het publiek onophoudelijk opzwepen. Zanger Ricky Wilson was op Pinkpop als vanouds één brok energie. De man liep constant van links naar rechts als hing zijn leven ervan af. Het gehijg tussen zijn songteksten, het gekraak van de microfoon nam hij er met plezier bij.

Grote kwaliteit? Niet altijd, maar het feest was er niet minder om en daar is het Kaiser Chiefs - en hun trouwe fans - toch altijd al om te doen geweest. Een stevige, strakke hitmachine is de band intussen ook geworden. Everyday I Love You Less And Less, Ruby, The Angry Mob en afsluiter Oh My God om er slechts enkele te noemen.

En dat lachen met Bieber? Onschuldig, maar hilarisch. Ricky Wilson vroeg het publiek te klappen, maar dat leek eerlijk gezegd nergens naar. “Niet goed! Justin is een strenge jongen, hij gaat dat niet goed vinden.”

Op het einde van de set beweerde de zanger zelfs dat de Canadese popster achter de coulissen aan het luisteren was. “He already got his big T-shirt on.” Pinkpop is begonnen.

Corrigeer

MEER NIEUWS