Na moord op 14-jarige Romy tweede stoffelijk overschot gevonden

In het Nederlandse Bunschoten werd een lichaam gevonden. De politie kan nog niet zeggen of het gaat om de veertienjarige Savannah die sinds donderdag vermist is. Vanochtend startte een grote zoekactie naar het meisje omdat de even oude Romy gisteren op amper twaalf kilometer van Bunschoten vermoord werd teruggevonden.

Zeker tientallen vrijwilligers gingen mee zoeken naar de veertienjarige tiener uit Bunschoten, die donderdag voor het laatst is gezien. De initiatiefnemers hadden de actie opgezet omdat ze zich grote zorgen maken, meldden ze op Facebook.

Zo’n twaalf kilometer van de woonplaats van Savannah werd vrijdag de veertienjarige Romy Nieuwburg vermoord teruggevonden. Hoewel deze zaak volgens de politie niks te maken heeft met de vermissing, wilden mensen absoluut gaan zoeken.

Vanuit Bunschoten liepen mensen in groepjes naar Hoogland, waar de fiets van Savannah vrijdag werd gevonden. Volgens de initiatiefnemers van de actie wordt er in bermen en sloten gezocht naar sporen. De politie wist van de actie, maar zocht zelf niet mee omdat er geen aanwijzingen zijn dat het meisje daar zou zijn.

LEES OOK: Urenlang hadden ze zich zorgen gemaakt om Romy (14), en toen kwam dat verpletterende berichtje: “Romy is dood”

Volgens de politie werd het stoffelijk overschot dat nu in Bunschoten gevonden werd, niet ontdekt door de vrijwilligers die deelnamen aan de zoekactie. Wie het lichaam dan wel vond, is niet duidelijk.

 

 

Corrigeer

NIEUWS