Hasi tekent woensdag bij Griekse topclub Olympiakos

Hasi tekent woensdag bij Griekse topclub Olympiakos

Foto: PAP

Besnik Hasi gaat de slag als trainer van de Griekse topclub Olympiakos. De Griekse media meldden zondag al dat de voormalige T1 van Anderlecht de Griekse recordkampioen zal gaan coachen. In de omgeving van Hasi werd zondag nog ontkend dat er een akkoord was, maar maandag werd aan onze redactie bevestigd dat de deal de komende dagen wordt afgerond. Woensdag zal hij zijn krabbel zetten.

De Griekse media maakten zondag al gewag van een akkoord, maar de entourage van de coach - die begin dit seizoen op straat werd gezet bij Legia Warschau- ontkende dat. Ze bevestigden wel de interesse, maar van een deal was volgens hen nog geen sprake. Ze verwezen naar andere kandidaten voor de vacante post, maar de lokale pers meldde dat die pistes al waren afgesloten. Zo kreeg Mauricio Pellegrino een loon van twee miljoen euro aangeboden, maar hij weigerde. Gesprekken met Javi Garcia en Pedro Martins draaiden eveneens op niets uit.

Maandag werd dan aan onze redactie bevestigd dat een deal nakende is. De komende dagen worden de punten en komma’s geregeld, woensdag zal Hasi tekenen in Athene.

De Grieken kennen Hasi nog van vorig seizoen. Toen schakelde hij als trainer van Anderlecht de rood-witte brigade uit. Bij hun zoektocht naar een nieuwe T1 kwam zijn naam ter sprake.

Corrigeer