Pinkpop-organisator: “Geen spijt van Justin Bieber, maar ik hou er niet van”

Pinkpop-organisator: “Geen spijt van Justin Bieber, maar ik hou er niet van”

Foto: Raymond Lemmens

Op de festivalweide van Pinkpop is er steeds het belangrijkste gespreksonderwerp het geflopte optreden van Justin Bieber op zaterdagavond. Spijt heeft Pinkpop-organisator Jan Smeets er naar eigen zeggen niet van. “Maar ik hou er niet van, hoor”, vertelt hij aan De Telegraaf.

Je moet het maar durven op een festival waar de headliners doorgaans Foo Fighters, Metallica, Kings of Leon, Green Day, Rammstein en Bruce Springsteen zijn plots uitpakken met Justin Bieber. Een Canadees tienersterretje met genoeg kapsones voor twee edities van Pinkpop en een liveshow die werkelijk nergens naar leek.

LEES MEER: Dit vond onze man van het optreden van Justin Bieber op Pinkpop

Organisator Jan Smeets gaf voor het festival al te kennen dat hij geen voorstander was van de komst van Bieber - hij liet zich overtuigen door de programmatoren - maar heeft na het geflopte optreden geen spijt. “Ik hou er niet van, het is net een Songfestival-act”, zegt Smeets bij De Telegraaf. “Het is een goede zanger, denk ik. Ik heb er geen verstand van. Vuurwerk en verder ook een mooie show. Ik heb niet opgelet of hij aan het playbacken was; dat hoor ik sommigen wel met grote stelligheid zeggen.”

Opvallend moment was er toen Bieber toegaf dat hij helemaal geen idee had van waar hij aan het optreden was. “Mensen ergeren zich daaraan, zeker zij die hier wonen. Ja, ik weet dat die jongen uit Canada komt en dat het ver weg is, maar als je hier optreedt zou je er ook voor kunnen zorgen dat je weet waar je bent.”

Spijt heeft Smeets dus niet. “Zeker niet: dankzij Justin Bieber hebben we de zaterdag uitverkocht. Aan een nieuwe doelgroep, al geloof ik niet dat zij volgend jaar weer komen als er niet iets soortgelijks staat. We hebben trouwens nog nooit zoveel kleingeld gehad. Volgens mij hebben die kinderen heel veel spaargeld meegenomen.”

Corrigeer

MEER NIEUWS