Bewoners krijgen voor achtste (!) keer auto in gevel: “We zijn het beu”

Bewoners krijgen voor achtste (!) keer auto in gevel: “We zijn het beu”

De wagen kwam met een harde klap tegen de voorgevel terecht en belandde op zijn dak. Het huis is zo al voor de achtste keer zwaar beschadigd. Foto: bfr

De Panne -

Voor de achtste keer al reed een auto zondagnacht in op de gevel van bewoners Eduard Stragier en Rita Balanck uit de Veurnestraat. Zwaargewonden vielen er niet, maar de woning van het echtpaar liep opnieuw heel wat schade op.

Een auto met daarin vier twintigers uit de regio De Panne en Gent belandde zondagnacht omstreeks 2 uur in de gevel van de woning van zeventigers Eduard Stragier en Rita Balanck uit de Veurnestraat. De 21-jarige chauffeur uit Koksijde miste de bocht volledig, reed langs de vangrails en belandde tegen de inkom van de woning. De auto kwam op zijn kop te liggen. Een van de jongeren kon zichzelf bevrijden uit het autowrak, de andere drie twintigers werden even later door de brandweer uit het autowrak bevrijd.

Ondanks de hevige klap liepen de vier inzittenden enkel lichte verwondingen op. Op het ogenblik van het ongeval was er niemand aanwezig in de woning. “Wij verbleven bij onze zoon in Ingelmunster en schrokken enorm toen een buurvrouw ons midden in de nacht opbelde”, vertelt Rita Balanck. “Halsoverkop reden we terug naar huis.” Zij woont al sinds haar geboorte in het huis, net na de gevaarlijke bocht in de Veurnestraat.

LEES OOK. Auto met vier jongeren gaat uit de bocht en crasht tegen huis

Vangrail weggenomen

Balanck en haar man Eduard Stragier maten bij aankomst de schade op. “Het is al de achtste keer dat ze bij ons inrijden”, zucht Eduard. “De vorige keer is wel al vier jaar geleden. Voordien hadden we het geluk dat een volledige vangrail ons huis beschermde. Maar enkele jaren geleden werd de omgeving van de bocht aangepakt en werd een deel van de vangrail weggenomen. Waarom men dat gedaan heeft, begrijpen wij nog steeds niet. Zeker vandaag niet.”

Het koppel beseft dat het nog een tijdje zal duren vooraleer de schade aan het huis volledig hersteld is. De inkom is verwoest en ook een deel van de zijmuur liep schade op. “Ik ben het beu om hier na elk ongeval de boel te moeten opruimen”, zegt Rita Balanck.

Burgemeester Ann Vanheste (DAS) belooft om de situatie in de Veurnestraat te bekijken. “We moeten dit punt zeker evalueren”, zegt ze. “De voorbije jaren gebeurden er geen ongelukken. Het wegnemen van een deel van de vangrail gebeurde al tijdens de vorige legislatuur.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees