WIELRENNENELITE 1.12 IC 1 NAT47STE LIEDEKERKSE PIJL - Noor Max Korner viert verjaardag met overwinning

“Hier wil ik het vak leren en prof worden”

“Hier wil ik het vak leren en prof worden”

Max Korner was in Liedekerke de snelste van drie. Foto: dsj

Liedekerke / Tervuren -

De Noor Max Korner reef de Liedekerkse Pijl binnen in een sprint met drie voor Kenny Molly en de Albanees Yiber Sefa. De Tervurense eliterenner Jonas Philips (Hand in Hand Baal) ging pas overboord toen de kopgroep in de voorlaatste ronde splitte.

De veldritploeg Marlux-Napoleon Games tekende aanwezig met vier renners in een kopgroep van twintig en legde de koers halfweg in een beslissende plooi. Home Solutions miste de trein en offerde eerst Thomas De Backer op in de achtervolging. Nadien gingen Jasper De Plus en Mathias Van Lijsebeth aan de bak, maar ook zij kregen de kloof niet meer dicht. Opwijkenaar Lennert Teugels overbrugde wel samen met Tasset de kloof van 45 seconden naar de kop waar ook de andere Vlaams-Brabanders Han Devos en Jonas Philips aanwezig tekenden.

Philips (25) ging overboord in de voorlaatste ronde toen Michael en Dieter Vanthourenhout (Marlux) de sloophamer hanteerden. Enkel Korner, Molly, Sefa, Laurens Huys en Bram Van Broekhoven overleefden. Korner reageerde op een uitval van Sefa en versnelde net voor de laatste bocht wat de Noor en het Waalse T.Palm Pôle de zege opleverde. “Ik verblijf van februari tot oktober in Laakdal in een huurhuis van Chris Van Roosbroeck, de gewezen mecanicien van Lance Armstrong. België is het walhalla van de wielerwereld waar ik het vak wil leren om prof te worden”, vertelde Korner. “Vorig jaar reed ik bij een Noorse ploeg. Twee dagen na mijn 26ste verjaardag pluk ik mijn eerste zege. Het was een lastige koers die gedomineerd werd door Marlux, maar ik liet me niet uit mijn lood slaan. Het Noorse wielrennen zit in de lift, maar België blijft het gedroomde land om het vak te leren. Mijn volgende koers wordt de Ronde van de Oise.”

De meegereisde fans uit de buurt van Averbode knuffelden de sympathieke Noor die ook de felicitaties meekreeg van Etienne Schouppe, erevoorzitter van de Liedekerkse Pijl. Opwijkenaar Lennert Teugels finishte tiende nadat hij net iets te laat voorin was geraakt om voor de zege mee te strijden.

De Tervurense eliterenner Jonas Philips kon leven met zijn achttiende plaats. “Dit was geen slechte prestatie voor een werkende mens. Samen met Robin Mertens en Marc Franken sloot ik aan bij de kopgroep die zo aangroeide tot twintig renners. Toen de koers in de voorlaatste ronde ontplofte, diende ik te passen. De motor van die jongens van Marlux draait nu eenmaal op een hoger toerental. Ik vind de Liedekerkse Pijl een schitterende koers met de Putberg als scherprechter. Het is een korte, maar steile helling die je op de macht moet temmen. Ik ben aan een regelmatig seizoen bezig en zette die trend verder.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio