Goedkoper voor niet-Engelse club

Biedt Griekse topclub uitweg voor Steven Defour?

Biedt Griekse topclub uitweg voor Steven Defour?

De Griekse kranten pakken vandaag groot uit met de interesse van Olympiakos in Steven Defour Foto: Gavros, Fos

Biedt Olympiakos een oplossing voor de situatie van Steven Defour bij zijn huidige club Burnley? Volgens enkele Griekse kranten is de topclub uit Athene alvast geïnteresseerd in de diensten van de Rode Duivel.

Defour verliet Anderlecht vorige zomer voor Premier League-club Burnley, maar na een aardig begin verzeilde de middenvelder na nieuwjaar op de bank. Manager Sean Dyche weet het aan zijn gebrek aan fysiek, anderen wezen dan weer naar het andere voetbal dat Burnley ging spelen: meer lange ballen, minder voetbal over de grond. Uiteindelijk kwam hij 1.084 minuten in actie de Premier League. Het is van zijn laatste seizoen bij Porto geleden dat hij nog zo weinig speelde in de competitie.

Bovendien komt bij aanhoudend bankzitten ook zijn ticket voor het WK van volgend jaar in Rusland in gevaar. Daarom zou Defour zelf liefst andere oorden opzoeken. Zo zei hij vorige week nog in onze krant: “Ik moet nu de juiste keuze maken voor mijn carrière. Een jaar zoals nu wil ik niet meer meemaken. Ik moet nu rustig alles laten bezinken en kijken wat er op me afkomt. Deze keer moet het hele plaatje kloppen.”

Goedkoper voor niet-Engelse club

Een gesprek met Burnley-coach Dyche heeft Defour niet meer gehad. Wel was er na het seizoen een vergadering met de club. Defour kreeg te horen dat de club hem niets in de weg wil leggen als hij wil vertrekken. Maar dan wel voor de juiste prijs. De ­Clarets willen een groot deel van de 8,5 miljoen, die ze vorige zomer aan Anderlecht hebben betaald recupereren. “Burnley wil boter bij de vis, dat is logisch”, zegt Christian Pala, Defours vriend en manager. “Al zal de prijs wel afhangen van de competitie waar hij heen gaat. Een Engelse club zal meer moeten betalen dan een buitenlandse.”

En dat laatste is goed nieuws voor Olympiakos: volgens de kranten Gavros en Fos (die doorgaans goed ingevoerd zijn bij de club) willen de Grieken Defour naar Athene halen. Niet vreemd aan die interesse: Besnik Hasi zou op het punt staan een contract te tekenen als nieuwe coach van Olympiakos. Hasi en Defour werkten bij Anderlecht twee jaar samen, al was Olympiakos twee jaar geleden al eens geïnteresseerd in de Belg.

De kranten zien nog wel een mogelijk obstakel in concurrentie uit China en Dubai: “Het wordt niet eenvoudig als ploegen uit die landen de middenvelder van Burnley in het vizier hebben en met miljoenen beginnen te gooien.”

Corrigeer