Terrorist Londen kuste 17 maanden oud dochtertje vaarwel drie uur voor aanval

Terrorist Londen kuste 17 maanden oud dochtertje vaarwel drie uur voor aanval

Rachid Redouane zocht zijn zeventien maanden oude dochtertje voor een laatste maal op om haar vaarwel te kussen, enkele uren voordat hij met twee anderen een aanslag pleegde in Londen. De geboren Marokkaan trok drie uur voor de terroristische daad in het geniep naar de woning van zijn vrouw met wie hij vervreemd was geraakt.

De moeder van het kindje, de 38-jarige Charisse O’Leary, kwam net terug van een barbecue bij een vriend, toen Redouane bij haar appartement arriveerde. De terrorist meldde zich iets voor 19.00 uur bij de receptie van het woningcomplex in de Oost-Londense wijk Barking.

Afscheid nemen

Eenmaal in het appartement nam hij baby Amina in zijn armen om haar te knuffelen en te kussen. “Eén van mijn vrienden woont op de derde verdieping en zei me dat hij afscheid kwam nemen”, laat een bewoonster van het appartementengebouw weten aan The Sun.

Samen met zijn twee kompanen reed Redouane iets na 22.00 uur met een bestelbus in op voetgangers nabij de Londen Bridge. Vervolgens reden ze zo’n 500 meter verder naar Borough Market en staken ze willekeurige mensen neer. Zeker zeven personen kwamen bij de aanval om het leven en 48 anderen raakten gewond.

Terrorist Londen kuste 17 maanden oud dochtertje vaarwel drie uur voor aanval
De drie daders. Redouane centraal Foto: REUTERS

Vrouw wilde zich niet bekeren

De 30-jarige terrorist en O’Leary zouden in januari een punt achter hun relatie hebben gezet, nadat de vrouw weigerde zich te bekeren tot de islam. Het stel zou vaker hebben geruzied over Redouanes strikte geloofsovertuigingen. Volgens bronnen van The Sun had Charisse onder meer genoeg van haar mans homofobe opvattingen. Daarnaast wilde Redoaune niet dat hun dochtertje televisie keek, dat zou haar lesbisch kunnen maken.

Terrorist Londen kuste 17 maanden oud dochtertje vaarwel drie uur voor aanval
Foto: EPA

‘Ik pikte het niet’

“Hij was altijd heel egoïstisch en ik gaf zo veel op voor hem”, vertelde O’Leary aan een vriendin, volgens de Britse krant. “Ik ging niet akkoord met wat hij wilde. Hij wilde niet dat Amina varkensvlees at of op dansles zou gaan. Ik pikte dat niet.”

Redouane zou in 2006 naar het Verenigd Koninkrijk zijn gekomen om zich te vestigen in Harrow, in het noordwesten van Londen. In 2009 zou hij naar Manchester zijn verhuisd, waar hij Charisse ontmoette. Het koppel verhuisde in 2012 naar Dublin om drie jaar later in Barking neer te strijken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S