Ex-partner en zijn huidige vriendin aangehouden voor moord op jonge moeder in Genk

Ex-partner en zijn huidige vriendin aangehouden voor moord op jonge moeder in Genk

Foto: CN

Genk -

De onderzoeksrechter in Tongeren heeft dinsdagnamiddag twee verdachte aangehouden en opgesloten op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de 25-jarige Luana Romagnoli in Genk. Maandagavond rond 22 uur kreeg de jonge moeder, die haar driejarig dochtertje bij zich had, messteken in de halsstreek en het gezicht. Ze bezweek ter plaatse aan de opgelopen verwondingen. Haar 31-jarige ex-partner Emrah T. en zijn huidige 23-jarige vriendin uit Genk werden gearresteerd en dinsdag aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat maakte het parket van Limburg bekend.

Het drama speelde zich maandag af in de Dieplaan in het centrum van Genk. Luana, haar dochtertje en haar vriend verlieten een appartementsgebouw en kwamen op straat Emrah T. en zijn vriendin tegen. Er ontstond een hevige discussie, die in een vechtpartij ontaardde. Plotseling werd een mes boven gehaald, waarmee Luana toegetakeld werd. De politie van de zone CARMA kon drie personen meenemen voor verhoor. Het ging om Luana’s vriend, haar ex en diens vriendin. De vriend van het slachtoffer werd terug vrijgelaten.

LEES MEER: Jonge vrouw (25) doodgestoken op straat met dochter op de arm

Medewerkers van slachtofferhulp zorgden voor opvang van het driejarig dochtertje. Het parket van Limburg, dat een onderzoeksrechter vorderde, stuurde het gerechtelijk lab ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek. Een forensisch team onderzocht het slachtoffer.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio