Politie verspreidt opmerkelijk opsporingsbericht: meisje blijkt al vijf jaar vermist

Politie verspreidt opmerkelijk opsporingsbericht: meisje blijkt al vijf jaar vermist

Foto: Politie

Het lijkt vreemd dat de politie een opsporingsbericht verspreidt voor de verdwijning van een minderjarige die al bijna vijf jaar spoorloos is. Toen de 15-jarige Eset Oziyeva in 2012 uit de woning van haar ouders in de omgeving van Charleroi verdween, dacht iedereen dat ze nog maar eens op de vlucht was geslagen voor haar tirannieke vader. Maar verklaringen van haar zusje werpen een nieuw licht op de zaak.

Toen Eset, die zich Assia liet noemen, op 9 september 2012 verdween uit Dampremy bij Charleroi, waar het gezin de maand voordien was komen wonen, was dat niet de eerste keer. Het meisje kon de tirannie van haar vader niet aan en ontvluchtte regelmatig het ouderlijke huis. Haar vader ging haar dan zoeken met zijn groene Mitsubishi L400 met nummerplaat 028-BRG.

“Het is niet dat wij in al die tijd niets hebben gedaan”, zegt de persmagistraat van het parket van Charleroi. “We hebben altijd al vermoed dat de papa van Eset iets te maken zou kunnen hebben met de verdwijning van zijn dochter, maar we hebben nooit een bewijs gevonden. Alles speelt zich af in een zeer gesloten Tsjetsjeens radicaal milieu en de vader, die alles staalhard ontkent, sleept een oorlogsverleden mee en stelt zich heel hard op.”

Verkrachting, opsluiting en moord

Een recente getuigenis werpt echter een nieuw licht op de verdwijning. “Enkele maanden geleden raakte de vader betrokken in een zedenzaak met zijn tweede dochter”, aldus het parket. “De zus van Eset heeft ons verteld dat zij vermoedt dat haar vader ook haar zus heeft misbruikt en daarna gedood. Hij zou haar lichaam ergens gedumpt hebben. Dat is waarom wij nu via een opsporingsbericht hopen in contact te komen met vrienden van het meisje of mensen die haar hebben geholpen bij haar eerdere ontsnappingen.”

De vader is sinds enkele maanden opgesloten op verdenking van verkrachting, opsluiting en moord.

Eset woonde tussen 2007 en 2012 in Doornik, waar zij de lagere school en het eerste middelbaar doorliep. Voor het tweede middelbaar was zij ingeschreven in het instituut Jean Jaurès in Charleroi.

Hebt u meer informatie over dit feit, gelieve dan contact op te nemen met de politie via het gratis nummer 0800 30 300 of met Child Focus via het nummer 116 000. U kan ook reageren via email: opsporingen@police.belgium.eu.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees