Alle Sint-Niklase sportclubs onder één dak bij Sportslink

Ward, Milan en Thomas visualiseren ludiek de nood aan Sportslink, zodat stoere sporters niet meer terechtkomen in de kinderballetklas. Inzet: het viertal met zijn website. Foto: if/gvh

Sint-Niklaas -

Sint-Niklazenaren die op zoek zijn naar een sportclub, kunnen dankzij Sportslink voor het eerst terecht op één site.

Wase studenten van de Arteveldehogeschool in Gent bedachten een online platform in het kader van hun bachelorproef. “Omdat we allen al heel ons leven gepassioneerd met sport bezig zijn, kozen we voor de sportsector. Ook onze proef moest een uitdaging worden en daarom begonnen we een eigen onderneming waarmee we een eigen online platform lanceren rond Sint-Niklase sportclubs”, legt Sint-Niklazenaar Kjell Buyle-Huybrecht uit.

De studenten denken dat ze met hun platform een groot verschil kunnen maken. “Mensen die een sportclub zoeken, vinden op internet door de bomen het bos niet. Vaak komen mensen niet bij de club terecht die best bij hen past, waardoor ze kunnen afhaken. Daarom is er nu Sportslink. Daar brengen wij voor het eerst alle Sint-Niklase sportclubs bij elkaar. De clubs uit alle mogelijke sporttakken stellen zichzelf en hun werking voor. Zo kan iedereen op één site zien wat de mogelijkheden zijn en loodsen wij mensen op een persoonlijke manier naar een nieuwe club. Maar op onze website komen ook individuele coaches, omdat veel mensen de voorkeur geven aan een persoonlijke begeleiding”, tonen de studenten.

Tegelijk kan iedereen de clubs beoordelen. “Zo wordt Sportslink een soort Tripadvisor voor sportclubs.” Sportslink is intussen van start gegaan en steeds meer Sint-Niklase clubs stellen zich voor op het platform. De ambitie van de jongelui reikt verder, want ze hopen hun project een permanent karakter te geven. Blijkt het een succes, dan is het de bedoeling om verder uit te breiden naar de rest van Vlaanderen.

www.sportslink.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio