Bekend Aalsters restaurant wordt overgenomen: “30 jaar hart en ziel gestoken in deze zaak”

© Lieven Van Assche

Peter Van den Driesschen (53), die dertig jaar maître d’hotel was van restaurant Kelderman in Aalst, wordt nu zaakvoerder. Hij neemt het sterrenrestaurant over van Belgocatering in wiens ‘strategische richting’ Kelderman niet langer past.

Leen De Smedt

In 2012 kwam restaurant Kelderman, de gevestigde culinaire topper aan de Parklaan in Aalst, in handen van Belgocatering. Vorig jaar werd Belgocatering op zijn beurt overgenomen door de Italiaanse cateringreus Creia. Over Kelderman verschafte Bartel Dewulf van Belgocatering meteen duidelijkheid: “Misschien wordt Kelderman verkocht. Het is onmogelijk om een restaurant winst te laten boeken als alles volgens de officiële manier gebeurt”, gaf hij mee. In het boekjaar 2014-2015 ging Kelderman in het rood. Het verlies bedroeg liefst 1,4 miljoen euro. Nu blijkt effectief dat Kelderman van de hand wordt gedaan. Het is Peter Van den Driesschen (53), als gastheer een bekend gezicht voor het cliënteel, die de zaak overneemt en zo redt van doemscenario’s.

“Lekkerste in Aalst”

“Ik heb meer dan dertig jaar met hart en ziel in deze zaak gewerkt”, zegt Van den Driesschen. “Mijn ambitie is om die beleving, dezelfde topkwaliteit op het bord en de gekende gastvrijheid, te doen standhouden. Met het hele team zullen we hard werken om Kelderman meer dan ooit synoniem te maken van het beste, lekkerste en gezelligste restaurant in Aalst en omstreken.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio