Matteo Simoni bijna onherkenbaar

Matteo Simoni bijna onherkenbaar

Foto: Walter Saenen - WAS

Had u hem herkend, de Ita­liaanse Marokkaan met het bordeaux vestje? Matteo Simoni heeft een opmerkelijke transformatie ondergaan voor zijn hoofdrol in Patser, de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

Het regisseursduo streek gisteren neer aan het Antwerpse Kiel, waar meteen een chaotisch sfeertje hing voor de rest van de namiddag. Toch vond El Arbi tussendoor tijd om rustig selfies te maken met nieuwsgierige omstaanders. “Chaos, guerillastijl, daar ­kicken we op. Dan pas voel je de authenticiteit van de stad”, zeggen de twee met een brede glimlach. “We hebben trouwens ook niet de budgetten om straten te laten afsluiten en zo. Maar deze film wordt echt da shit! We hebben een cool verhaal vol cocaïne en adrenaline, en een schitterende cast, met onder anderen Nora Gharib – de kindjes die haar enkel kennen van K3 zoekt K3 zullen gechoqueerd zijn. Matteo Simoni kennen we al van toen hij nog geen f*ck waard was, en wij ook niet trouwens. Toen al zeiden we dat we ooit samen een film zouden maken, en deze rol hebben we speciaal voor Matteo geschreven. We wilden hem echt omtoveren tot een halve Marokkaan, dus hebben we hem gecoacht bij het vinden van zijn nieuwe uiterlijk. We zijn met hem naar een kapper hier in de Abdijstraat geweest. Vijf euro kost zijn nieuwe haarsnit!”

Matteo Simoni bijna onherkenbaar
Foto: Walter Saenen -

“Hij spreekt zelfs enkele woordje Arabisch”

“Matteo is een rasacteur. Terwijl wij in Amerika zaten, heeft hij ook keihard gewerkt om het juiste accent te vinden. Hij spreekt zelfs enkele woordjes Arabisch nu. Alleen zit hij soms in een twilight ­zone, en begint hij ineens toch Limburgs te praten”, zeggen ze lachend.

En nu: Hollywood

Er vonden de voorbije weken al opnames plaats in Tanger en Amsterdam, en nog tot augustus in ons land. Patser komt op 24 januari 2018 in de bioscoop. Als alles volgens plan verloopt, zitten Adil en Bilall tegen dan alweer in Hollywood voor de opnames van Beverly Hills Cop 4. “Er moeten nog een paar acteurs hun handtekening onder hun contract zetten. Zodra dat gebeurd is, beginnen we aan die film”, klinkt het.

Matteo Simoni bijna onherkenbaar
Bilall Fallah (l.) en Adil El Arbi (r.) regisseren binnenkort ook samen ‘Beverly Hills Cop 4’ Foto: Walter Saenen - WAS
Matteo Simoni bijna onherkenbaar
In het Antwerpse Kiel werden gisteren scènes voor de film ‘Patser’ ingeblikt. Foto: Walter Saenen - WAS
Matteo Simoni bijna onherkenbaar
Nora Gharib (m.) kent u misschien nog van ‘K3 zoekt K3 Foto: Walter Saenen - WAS
Corrigeer

MEER NIEUWS