Zomergemnaar ziet Lieve-fusie zitten

Zomergemnaar ziet Lieve-fusie zitten

De burgemeesters Ann Coopman van Waarschoot, Tony Vermeire van Zomergem en Chris De Wispelaere van Lovendegem. Isde fusie nog voor 2019? Foto: mco

Zomergem -

De Zomergemnaar zegt niet neen tegen een fusie met Lovendegem en Waarschoot. Dat bleek tijdens een hoorzitting mét stemming. De uitslag was niet representatief, maar misschien wél richtinggevend. Een meerderheid kiest alvast voor een snelle fusie.

Als Vlaanderen fusies oplegt, wie zijn dan de meest geschikte partners voor Zomergem: Lovendegem en Waarschoot, of Eeklo? En kiest men het best voor een fusie op 1 januari 2019, of wacht men beter af?

Op die twee vragen wou Zomergem een antwoord van de inwoners tijdens een hoorzitting. Een stormloop bleef, zoals verwacht, uit. Een negentigtal dapperen kwam luisteren, al was meer dan één derde daarvan politiek actief of geëngageerd. Zij mochten geen vragen stellen. De inwoners deden dat wel. “Zullen de afstanden niet te groot worden met een fusie?”, vreesde iemand. “De gemeente zal minder kosten, want er zullen minder mensen werken”, zag een ander als voordeel. Of er al een naam was voor de nieuwe gemeente?

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio