Voor een beachbar hoef je deze zomer niet helemaal naar de kust te rijden

Voor een beachbar hoef je deze zomer niet helemaal naar de kust te rijden

Oorspronkelijk moest Verdebar een kleine pop-up zijn. Gaandeweg groeide het concept uit tot iets groters. Foto: ddj

Jabbeke -

Donderdagavond om 20 uur vindt op het 1.500 vierkante meter grote terrein recht tegenover Hotel Haeneveld het spetterend openingsfeest van de nieuwe Verdebar plaats. “De pop-up is eigenlijk veel groter uitgedraaid dan we eerst voor ogen hadden.”

Rond de jaarwisseling opperden initiatiefnemers Kim Koning (36), Cathy Steelandt (33) en Kurt Quicke (34) de eerste keer het idee om samen een kleine en gezellige pop-up op poten te zetten. “We zijn al lange tijd goeie vrienden en kwamen tot de conclusie dat we eigenlijk wel complementair waren”, zegt Kim. “Cathy is een krak in marketing en administratie, Kurt is erg handig en ik heb heel wat connecties in het wereldje. Van het een kwam het andere en in februari beslisten we er definitief voor te gaan.”

Wat aanvankelijk kleinschalig bedoeld was is ondertussen uitgegroeid tot een veelzijdig concept op een 1.500 m2 groot terrein. “Toen we ons idee bekend maakten kregen we gaandeweg zodanig veel positieve feedback dat we beslisten iets groter te gaan. Daarom hebben we een grote tent voorzien voor slecht weer, werden twee grote containers ingericht, is een mini-strandje aangelegd en hebben we zelfs een vip-ruimte geïnstalleerd.”

Daarmee mikken ze op een heel breed doelpubliek. “Overdag mikken we op gezinnen die hier iets komen drinken terwijl de kinderen zich naar hartenlust kunnen amuseren in het zand en op onze speeltuigen. 's Avonds mikken we op een hip uitgaanspubliek.”

En daarom worden kosten noch moeite gespaard tot de closing party op 17 september. “Vanavond komt Dave Lambert draaien en gedurende de zomer komen grote namen als DiMaro en Phill Da Cunha langs. Als je weet dat twee van de drie later deze zomer op Tomorrowland draaien, is dat voor Jabbeke toch geen klein bier.”

Wodka-tonic

Voor de naam moesten ze niet lang nadenken. “We zitten te midden het groen en vonden Verdebar meteen lekker bekken.” En dat doen ze ook terugkomen op de kaart. “We hebben wijn en gin met onze eigen naam op maar serveren evengoed wodka-tonics die nog niet zo gekend is bij het grote publiek. Ook om de eerste honger te stillen zijn we voorzien met onder andere tapas.”

Ei zo na gooide de stevige wind van de laatste dagen nog roet in het eten. “Ik ben toch even in paniek geschoten toen ik hoorde dat overal in de buurt stormschade was en we zijn dan ook meteen met ons team afgezakt om alles in veiligheid te brengen”, zegt Kim. “Al kan ik je verzekeren dat we ondertussen met zijn allen absoluut klaar zijn voor de opening.”

Open donderdag vanaf 19 uur, vrijdag 15.30 uur en zat en zo vanaf 13 uur.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees