Tiener (12) geschorst nadat hij groot keukenmes op school toont

Berchem -

Een banale ruzie is in een school in Berchem uit de hand gelopen. Een leerling van 12 toonde dinsdag een groot keukenmes, nadat hij eerder in een WhatsApp-groep foto’s van wapens had gepost. Twee leerlingen zijn preventief geschorst.

Het was de directie van de campus Heilige Familie in de Jan Moorkensstraat in Berchem die dinsdag de politie alarmeerde. Men maakte zich grote zorgen om een van hun leerlingen die een groot keukenmes naar school had meegebracht en het wapen op een dreigende manier aan medeleerlingen had getoond.

De jongen in kwestie was verwikkeld geraakt in een conflict tussen twee vriendinnen. De zaak was uit de hand beginnen lopen toen een WhatsApp-groep werd opgericht waarin de verdachte en een viertal andere jongeren van 12 en 13 jaar foto’s van wapens postten.

Huiszoekingen

Omdat enkele jongeren bij justitie gekend staan, werd beslist om de zaak niet blauwblauw te laten. “De gsm’s van alle betrokkenen zijn in beslag genomen”, zegt Antwerps parketwoordvoerster Lentle Jespers. “Er werden ook huiszoekingen uitgevoerd, die uiteindelijk niets hebben opgeleverd. Het onderzoek loopt nog: een aantal mensen moet nog verhoord worden.”

(Lees verder onder het kaartje)

Campus Heilige Familie is karig met commentaar. “Het conflict dat aan de oorsprong van het incident ligt, speelt zich buiten onze schoolmuren af”, zegt directeur Franck Bogers. “Toch hebben we beslist om twee leerlingen preventief te schorsen. We wachten nu in alle rust het verdere onderzoek af.”

Het jeugdparket besliste om voorlopig geen verdere stappen te ondernemen. “De school heeft afdoende maatregelen genomen om incidenten in de toekomst te vermijden”, klinkt het.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees