VIDEO. Kruip eens achter de stuurknuppel van een Boeing als teambuildingsactiviteit

Zaventem -

Brussels Flight Simulators van Pierre Van Walleghem zal de komende maanden veel kinderdromen in vervulling laten gaan. Wie droomde er nu niet van om eens plaats te nemen in de cockpit en een vliegtuig te besturen?

Wie ooit zijn of haar kinderdroom om ooit plaats te nemen achter de stuurknuppel in de cockpit van een vliegtuig had opgeborgen, krijgt van Pierre Van Walleghem een nieuwe kans. Brussels Flight Simulators biedt een echte vliegervaring aan, waarbij alleen het applaus bij een geslaagde landing nog ontbreekt.

Pierre Van Walleghem is van kindsbeen af gepassioneerd door de luchtvaart. Een carrière als piloot was nagenoeg de enige denkbare richting, maar in 2014 koos de piloot toch een ander pad en richtte hij Brussels Flight Simulators op.

“Deze regio ademt luchtvaart en telt tal van pilotenscholen met studenten die hier een opleiding volgen”, zegt Van Walleghem. “Zij hebben echter weinig mogelijkheden om in het kader van hun training extra vlieguren te kloppen in een simulator. De professionele toestellen op de scholen zijn erg duur in gebruik. De goedkope modellen zijn dan weer te beperkt. Tussenin was er niets. Zo ontstond het idee om Brussels Flight Simulators op te richten”, zegt Van Walleghem.

Realistisch

Een jaar lang werkte Pierre aan zijn Boeing 737NG-simulator, opgebouwd uit bestaande vliegtuigonderdelen en afgewerkt met acht zitplaatsen voor passagiers. “Die zitjes komen uit oude vliegtuigen. We wilden de vliegervaring zo realistisch mogelijk maken.”

Vorig jaar in september opende het simulatiecentrum aan de Leuvensesteenweg 542 uiteindelijk de deuren. De voorbije maanden richtte het zich vooral op piloten en studenten om er te oefenen, maar intussen werd het simulatiecentrum verder uitgebreid. “De simulatoren zijn immers prima geschikt voor bedrijven die een teambuilding willen organiseren, maar ook vriendengroepen of particulieren zijn welkom om een Fun Flight te maken.”

Zon of storm

Er is keuze uit drie verschillende simulaties, waarbij een vlucht met een Boeing 737NG het absolute hoogtepunt vormt. Een sessie duurt minstens veertig minuten en kan al vanaf 99 euro. “Je stapt meteen in de cockpit, waar je een kleine briefing krijgt van een van onze gecertificeerde piloten. Daarna neem je zelf plaats achter de knuppel en leer je opstijgen en landen. Dat kan bij een heerlijk zomerzonnetje, een licht briesje of in een storm op een van de tienduizenden nagebootste vliegvelden uit de hele wereld.”

De Brussels Flight Simulator is niet alleen de perfecte trainingsmethode voor piloten, de simulator zal in de toekomst ook gebruikt worden om vliegangst te overwinnen, begeleid door luchtvaartspecialisten en een psycholoog.

“Mijn passie voor vliegen ging lange tijd gepaard met vliegangst. Het duurde jaren vooraleer ik die heb overwonnen. Daarom vind ik het erg belangrijk om andere ook over hun fobie heen te helpen.”

INFO

Meer info op Brusselsflightsimulators.com

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees