VIDEO. Aalsterse clip Intergalactic Lovers ode aan Magritte

De clip werd gemaakt door vier Aalstenaars en die trokken daarvoor naar Lessines. Foto: if

Aalst -

De nieuwste clip van Intergalactic Lovers is een ode aan René Magritte... en integraal van Aalsterse makelij.

Een dansende vis, een zwevende bolhoed, een rots in de wolken, ... ze komen allemaal uit het brein van René Magritte. Die elementen komen ook sterk naar voren in de nieuwe videoclip van Intergalactic Lovers, die met hun derde album ‘Exhale’ een ode brengen aan de Belgische kunstenaar. Het nummer ‘Between The Lines’ biedt een voorproefje van ‘Exhale’ dat verschijnt op 15 september.

De clip werd gemaakt door vier Aalstenaars: Jeff Bronder, Pieter Phlips, Jana De Bie en Simon Sergeant. Bronder (28) deed de regie. “We trokken naar Lessines: een heel aantrekkelijke locatie niet zo ver van Aalst, en ondanks de nobele onbekendheid een redelijk inspirerende omgeving”, vertelt Bronder. “Magritte is er ook geboren. Je vertoeft er in ‘no man's land’: daar hebben we Magritte's surrealisme op toegepast. Er zitten verwijzingen naar een twintigtal schilderijen in. We hebben er ongeveer een volledige vastenperiode aan gewerkt.”

Een opmerkelijk passage is die waarin een vrouw met een vissenpak rondloopt. “Yann (de zus van Jeff, nvdr.) is daar het creatieve brein achter”, zegt Jana De Bie (24). “Eerst hebben we een mal gemaakt, dan papier maché en daar latex over. We hebben er drie weken aan gewerkt in een kelder (lacht).”

Intergalactic Lovers, die met Lara Chedraoui, Brendan Corbey, Maarten Huygens en Raf De Mey al bestaat uit Aalstenaars, die eveneens vrienden zijn van de makers van de clip, doen overigens nog een Europese najaarstournee. Op 2 november staan ze in de AB op het podium, en daarvoor kan je ze nog zien op Pukkelpop.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio