Boek Somers wordt naar het Duits vertaald

Mechelen -

De rechten van het boek ‘Samen Leven’ van Bart Somers zijn verkocht aan de Duitse uitgeverij C.H. Beck. Ook een Spaanse uitgeverij is geïnteresseerd.

Bart Somers bracht het boek eind vorig jaar uit bij uitgeverij Houtekiet. In ‘Samen Leven’ geeft de Mechelse burgemeester enkele tips om onze samenleving te verdedigen, te voorkomen dat jongeren geïndoctrineerd raken of gerekruteerd worden en terreurorganisaties als IS te stoppen. Het boek kreeg dan ook de ondertitel ‘Een hoopvolle strategie tegen IS’ mee.

“Ik ben natuurlijk heel blij en trots dat de rechten verkocht zijn aan C.H. Beck”, reageert Somers. “Het is hoogst uitzonderlijk dat een boek van een politicus vertaald wordt. Het maakt duidelijk dat iedereen op zoek is naar antwoorden op de problemen en de uitdagingen waar we de laatste tijd mee te maken krijgen.”

“Mechelen heeft zeker de mirakeloplossing niet”, weet Somers. “We hebben een coherente aanpak nodig, die veiligheid verzoent met vrijheid en die opnieuw hoop biedt aan alle burgers. Onder meer de Duitse televisie en enkele magazines kwamen hier al op bezoek om te kijken hoe wij met de problematiek omgaan. Vorig jaar mochten we ook al de Duitse president Joachim Gauck verwelkomen.”

Somers gaf ook al lezingen bij de Verenigde Naties in New York en in Wenen. De komende dagen staat er een afspraak met de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken gepland in Amsterdam en volgende week gaat de burgemeester naar Barcelona voor een lezing. “In Spanje zal ik ook de eerste verkennende gesprekken voeren met een Spaanse uitgeverij. Ook zij tonen interesse om ‘Samen Leven’ te vertalen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio