Geen Tour de France voor Jens Debusschere

Geen Tour de France voor Jens Debusschere

Foto: BELGA

Macon -

Jens Debusschere maakt geen deel uit van de selectie van Lotto Soudal voor de komende Tour de France. De West-Vlaming gaf zelf al een paar keer aan dat hij geen vragende partij was, maar de beslissing na de Dauphiné zou vallen. Ploegmanager Marc Sergeant bevestigde nu in die Franse rittenkoers dat de West-Vlaming geen derde Tour zal rijden dit jaar.

Lotto Soudal maakt zijn selectie pas later in juni bekend voor La Grande Boucle, maar nu al is duidelijk dat Jens Debusschere er niet bij zal zijn. Nochtans etaleerde de West-Vlaming zijn uitstekend vorm met ritzeges in de Vierdaagse van Duinkerke en de Ronde van België, maar een derde Tour staat dus niet op zijn programma van dit jaar. Normaal rijdt hij de Vuelta, waar hij ook al twee keer van de partij was.

Debusschere fungeerde vorig jaar als helper in het treintje van André Greipel, met onder meer ook Jürgen Roelandts. Hij kwam ten val in de 15de etappe van de Tour, liep een barst in het schouderblad op en moest toen vroegtijdig opgeven. Welke steun Greipel dan mag verwachten in die sprinttrein is nog niet duidelijk. Wel lijken er met de sprinter zelf, Marcel Sieberg, Lars Bak, Adam Hansen, Tony Gallopin, Tim Wellens, Thomas De Gendt en Tiesj Benoot al acht van de negen namen ingevuld. Kanshebbers voor het laatste plekje zijn mogelijk Jelle Wallays, Jelle Vanendert of Jurgen Roelandts.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.