Hasi voorgesteld bij Olympiakos: "Blij om deel uit te maken van deze club"

Hasi voorgesteld bij Olympiakos: "Blij om deel uit te maken van deze club"

Foto: Olympiakos

Besnik Hasi is nu ook officieel de nieuwe trainer van de Griekse topclub Olympiakos. De Kosovaar werd vanmiddag voorgesteld in Athene en tekent een contract voor twee seizoenen. "Ik ben blij om deel uit te maken van deze club."

"Ik ben blij om deel uit te maken van deze club", zegt Besnik Hasi. "Ik heb hier al twee keer gespeeld met Anderlecht en twee keer zag ik hoe groot deze club is. En telkens was ik onder de indruk van de sfeer in de tribunes. Het was zelfs in die mate dat mijn spelers voor de wedstrijd schrik kregen om hier te spelen. Ik hoop dat volgend seizoen bij elke thuismatch te mogen zien."

Nadat Olympiakos vorig jaar degroepsfase van de Champions Legue miste, is dat het eerste doel voor Hasi. "Ik kom met veel ambitie naar hier", zegt Hasi. "We willen ons kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League. De club heeft me erbij gehaald omdat ik ervaring heb in zo'n kwalificaties (hij plaatste zich via die weg vorig seizoen met Legia Warschau, red.). Mijn ervaring als trainer én speler op Champions League-niveau was een pluspunt voor de club."

"Ik ken de ploeg goed. Voor ik gesprekken aanknoopte met de club zag ik al zes wedstrijden van Olympiacos. Alle spelers krijgen bij mij een eerlijke kans."

Olympiakos speelde afgelopen seizoen al voor de zevende keer op rij kampioen, maar de verwachtingen liggen zo hoog in Piraeus, dat trainers het er zelden lang volhouden. De Portugees Paulo Bento leidde de club vlotjes naar de titel en de achtste finales in de Europa League, maar na drie verloren partijen stond hij in maart toch aan de deur. Oudgediende Takis Lemonis volgde hem op.

Met Hasi heeft Olympiakos nu een nieuwe trainer te pakken. Na zijn periode bij paars-wit was Hasi alleen nog bij het Poolse Legia Warschau actief, waar hij in september vorig jaar al na drie maanden moest opkrassen.

Corrigeer