In beslag genomen goederen nu ook te koop in Bornem

In beslag genomen goederen nu ook te koop in Bornem

Foto: Joris Herregods

Bornem -

In de Industrieweg heeft donderdag de Fin Shop van FOD Financiën, de tweede in België, officieel de deuren geopend. In de shop worden onder meer in beslag genomen goederen verkocht en openbare verkopen georganiseerd. Het aanbod is heel divers van kleding en schoenen tot auto’s en boten.

In 2010 werd in Haren voor de regio Brussel reeds een eerste Fin Shop geopend en die blijkt een groot succes. In navolging van dat succes werd beslist om een soortgelijk opslag- en verkoopcentrum voor Vlaanderen en Wallonië op te richten. Voor Vlaanderen viel de keuze op Bornem.

Naast de verkoop van in beslag genomen goederen gaat het ook om spullen afkomstig van de overheidsdiensten die niet langer worden gebruikt. Het betreft onder meer kantoormeubelen, informaticamateriaal en huishoudtoestellen. Op geregelde tijdstippen wordt een openbare verkoop georganiseerd. Zo staat in Bornem een eerstvolgende verkoop gepland op 29 juni.

Andere spullen worden verkocht in de ingerichte winkelruimte die na de zomervakantie operationeel zal zijn. Eind juni wordt ook de website gelanceerd met online veilingen en een webboetiek.

Formule 1

In het verleden werden er in de Fin Shop onder meer al Delvauxhandtassen verkocht of zelfs een Formule 1-wagen. Recent werden nog 1.000 smartphones, waaronder zeer recente toestellen, verkocht. Momenteel staat onder meer een voormalig politiepatrouillevaartuig te koop. Illegale goederen, zoals namaakmiddelen of drugs, worden niet verkocht, maar vernietigd.

www.finshop.belgium.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio