De kleuterleider die zijn klas leert rocken

De kleuterleider die zijn klas leert rocken

De kleuters zijn alvast helemaal mee in het verhaal van hun meester. “Ze jammen zelfs mee.” Foto: mvn

Jabbeke -

Benjamin Van Daele is kleuterleider in de VBS De Wassenaard in Varsenare en komende zondag leert hij zijn kleuters van het tweede klasje rocken op het schoolfeest. “Kleuters zingen en jammen zo graag mee. Zalig”, vindt meester Benjamin.

‘Jailhouse Rock’ van Elvis, ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin, ‘Back in Black’ van AC/DC, ‘Born to be wild’ van Stephen Wolf, ‘Sultans of Swing’ van Dire Straits,... Het zijn klassiekers en allemaal prijken ze komende zondag 11 juni op de setlist van ‘Sweet Talk’, de vijfkoppige partycoverband van Benjamin Van Daele. Zijn kleuters kijken ernaar uit om hun meester Benjamin zondagmiddag live aan het werk te zien.

“In een kleuterklas wordt constant gezongen. Muziek maakt blij en vrolijk. Kleuters hebben sowieso een intrinsieke gevoeligheid voor muziek”, zegt meester Benjamin (24), de zanger-gitarist-pianist van de coverband ‘Sweet Talk’.

In de tweede kleuterklas zijn ze het allang gewoon. Als meester Benjamin zijn gitaar neemt, dan bootsen de kleuters hem graag na. “Dan nemen ze in de muziekhoek een oude gitaar of een ander instrument en dan jammen ze mee. Dat is best leuk en gezellig”, lacht Benjamin. “Kinderen zingen en dansen heel graag. Een goede morgenlied, een tussendoortje of een afsluiter... In een kleuterklas wordt zo vaak gezongen. Het maakt niet alleen blij, het maakt ook gevoelens los. Kleuters voelen het geweldig aan.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio