Interieur

Bekende blauwe Ikea-tas krijgt een make-over

Bekende blauwe Ikea-tas krijgt een make-over

Foto: *

Warenhuisketen Ikea gaat samenwerken met de Amerikaanse designer Virgil Abloh, oprichter van streetwearmerk Off-White en art director van de plaat 'Watch The Throne' van Jay-Z en Kanye West. Hij zal een collectie maken gericht op millennials die zich voor het eerst settelen, waarvoor hij onder meer de bekende blauwe 'Frakta'-tas in een nieuw kleedje stak.

Warenhuisketen Ikea mag Balenciaga een bedankbriefje sturen, want de Frakta-tas was nog nooit zo hip dankzij de peperdure lookalike die het modehuis lanceerde. Het internet amuseerde zich er kostelijk mee en creatievelingen maakten zelfs petten en bikini's van de tas.

Nu is het dus aan Virgil Abloh, die onder meer een zilveren en een okeren versie maakte van de tas. De eerste beelden werden vandaag gedeeld op Instagram van Ikea, maar de collectie wordt pas ten vroegste in 2019 in winkels wereldwijd verwacht.

Dit najaar lanceert Ikea wel al zijn samenwerking met het Deense designmerk Hay, dat de Frakta-tas ook in een nieuw kleedje stak. Die ontwerpen zullen vanaf oktober 2017 in de winkels liggen. 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees