Dankzij Rode Neuzen hebben jongeren nieuwe ontmoetingsplek

Loods wordt ‘Overkop-huis’ van Rode Neuzen

Tienen -

Tienen krijgt een Overkop-huis. Het initiatief wordt betaald met een deel van de 4,1 miljoen die Rode Neuzen Dag vorig jaar opleverde. In de Suikerstad gaan jongeren zelf een loods in de Ooievaarstraat inrichten.

Het collectief van De Wissel, CAW Oost-Brabant en Alexianen Zorggroep Tienen kopen samen de loods in de Ooievaarstraat in Tienen en die moet een ontmoetingsplaats worden voor jongeren van 15 tot 25. Eind deze maand is er een lanceringsmoment en dan kan de realisatie van het project van start.

Tijdens Rode Neuzen Dag 2016 droomden organisatoren VTM, Qmusic en Belfius luidop om met de ingezamelde 4.103.677 euro ‘Rode Neuzen Dag-huizen’ op te richten: een fysieke plek in elke provincie waar jongeren gemakkelijk binnen en buiten kunnen wandelen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele hulp. Samen met jongeren in Vlaanderen werd de naam ‘Overkop’ gekozen. Dankzij het ingezamelde geld kunnen jongeren voortaan ook terecht op overkop.be, een online platform waar ze hun hart kunnen luchten.

Het was ambassadrice Evi Hanssen die gisteren het nieuwe logo en de vijf locaties mocht bekend maken. “Jongeren met psychische problemen vinden nog altijd niet de weg naar laagdrempelige hulp. We kunnen hiermee écht het verschil maken. Goed nieuws is ook dat Vlaams minister Jo Vandeurzen (CD&V) middelen vrijmaakt om de projecten, na de nu bekostigde opstartfase, verder te zetten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio