Nederlandse dancehit duikt na 19 jaar plots opnieuw op in hitlijsten: “Vengaboys are back in town!”

“Vengaboys are back in town!” Deze zin uit klassieker ‘Boom Boom Boom Boom’ van de Vengaboys is meer dan ooit actueel. De Britten zijn de Nederlandse dancegroep die startte in 1997 nog niet vergeten. Deze week stond het nummer opnieuw als “trending” in hun hitlijsten.

Vanwaar die plotse comeback, vraagt u zich misschien af? Alles werd in gang gezet toen een video viraal ging van enkele Britse feestgangers die helemaal los gingen op het nummer in het Britse Cheltenham. Terwijl zij de straten doorrijden met hun wagen en de muziek loeihard, komt iedereen op straat om mee te vieren.

En dat is ook de oorspronkelijke dj en producer van het lied, Wessel Van Diepen, niet ontgaan. Hij tweette fier dat zijn nummer opnieuw gekatapulteerd was in de Britse hitlijsten. 19 jaar nadat ‘Boom Boom Boom Boom’ uitkwam prijkt het op nummer 38, waarmee het Lady Gaga en Rag’n’Bone Man achter zich laat.

Sinds 1997 maken twee Nederlandse dj’s de dance, eurodance en eurohouse onveilig onder de naam ‘Vengaboys’. Door de jaren heen veranderde hun bezetting meermaals. Maar tot op de dag van vandaag treden Kim Sasabone, Denise van Rijswijk, Robin Pors en Donny Latupeirissa nog steeds op met concerten over de hele wereld. Daar feesten hun fans nog voluit op onder andere ‘We’re going to Ibiza’ en ‘We like to party’. Vorig jaar vierden zij de 10 miljoenste bezoeker op hun optredens.

Nog even losgaan op hun megahit? Die kan je hier beluisteren.

Boom, boom, boom, boom!! Video: YouTube/Vengaboys

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees