Nieuw op de festivals: toilet spoelen met afwaswater

Nieuw op de festivals: toilet spoelen met afwaswater

Manu Vracx van Dranouter en ontwikkelaar Wouter Igodt in de container. Foto: kvo

Zwevegem / Ieper / Heuvelland -

Op een festival afwaswater zuiveren en het een dag later al hergebruiken om je toilet te spoelen? Het gebeurt vanaf deze zomer op drie festivals. Zwevegemnaar Wouter Igodt ontwierp de mobiele ‘waterzuiveringscontainer’.

Een container met daarin een ondergrond van zand of kokos, miljoenen bacteriën, lavasteentjes en rietplanten. Meer is er de komende zomer niet nodig om afvalwater op festivals te zuiveren en meteen te hergebruiken. Wouter Igodt, van Tuinen Igodt en het bedrijf Ecoz, ontwikkelde samen met een resem partners en enkele overheden de container EcozMobile, die afvalwater zuivert. Hiermee hoeven festivalorganisatoren niet langer water in beken te lozen of met elke volle tank naar een waterzuiveringssysteem te rijden. Met één container kan het afvalwater van 10.000 festivalgangers gezuiverd worden.

De container is deze zomer te zien op IeperFest, Dranouter en Boomtown op de Gentse Feesten. Op Ieperfest wordt al het water dat de 10.000 festivalgangers verbruiken gezuiverd. Dranouter gebruikt het systeem om het afwas, toilet en douchewater van haar artiesten te zuiveren. “Als het werkt, willen we het systeem ook gebruiken om het water van onze 65.000 bezoekers weer proper te maken”, zegt Manu Vracx, voorzitter van Dranouter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees