UEFA straft Porto omdat het zondigt tegen regels Financial Fair Play

UEFA straft Porto omdat het zondigt tegen regels Financial Fair Play

Foto: AFP

FC Porto heeft gezondigd tegen de regels van de Financial Fair Play (FFP). Dat heeft de Europese voetbalbond UEFA vrijdag bekendgemaakt. Porto krijgt een geldboete en zal de twee volgende seizoenen in Europese competities minder spelers op het wedstrijdblad mogen zetten.

Porto krijgt in totaal een boete van 2,2 miljoen euro, maar dat bedrag kan dalen als de Portugese topclub in de toekomst de FFP-regels wel respecteert.

In de Champions League mogen de Draken volgend seizoen slechts 22 spelers opstellen in plaats van de normale 25. Tijdens het seizoen 2018-2019 zal de Europese spelerskern van Porto beperkt blijven tot 23, maar het jaar nadien kunnen - als de club zich aan de regels houdt - opnieuw 25 voetballers opgegeven worden.

Porto eindigde dit seizoen tweede in de Portugese Primeira Liga achter kampioen Benfica. Dankzij die tweede stek mag het team van kersvers coach Sergio Conceiçao volgend seizoen Champions League spelen. Onze landgenoot Laurent Depoitre zit (voorlopig) nog in de selectie van de Draken.

De UEFA voerde de FFP enkele seizoenen geleden in om clubs te beschermen tegen financiële problemen. Eenvoudig gesteld mogen teams niet meer geld uitgeven dan dat er binnenstroomt.

Corrigeer