Hanson heeft het nog altijd: Trix valt in zwijm voor broertjes

Isaac, Taylor en Zac Hanson zijn intussen 36, 34 en 31 jaar oud, maar ze doen nog steeds met sprekend gemak concertzalen vollopen. Dat bewezen ze vrijdagavond in Trix, waar Hanson kwam optreden en hits als MMMbop niet schuwde.

Hanson heeft het nog altijd: Trix valt in zwijm voor broertjes
Zo zien de broers Hanson er vandaag uit.

Als recensent kom je op veel verschillende locaties en beland je bij verscheidene concerten, maar nog nooit zag ik een concertzaal met meer vrouwen dan Trix vrijdagavond. Niet toevallig: op het podium stonden drie broers die twintig jaar geleden het hoofd van zowat elke vrouw op hol deden slaan met hun toegankelijke poprock, coole looks en liedjes over de liefde. Ze verkochten wereldwijd meer dan 16 miljoen platen, cijfers waar je al eens mee kan uitpakken.

Hanson had in 1997 een wereldhit, MMMbop, uit het succesalbum Middle of Nowhere. Daarmee werden ze in dat jaar genomineerd voor liefst drie Grammy Awards. Daar hoeven we niet flauw over te doen: dat is best een sterke prestatie.

Radiostilte

Uit die plaat kwamen nog enkele radiohitjes, maar na 1998 hebben we nies meer gehoord van Hanson. Problemen met platenlabels, zo lezen we, waardoor ze uiteindelijk hun eigen label oprichtten. Iets waar ze fier op zijn, hoorden we Taylor vertellen tijdens hun concert in Trix. Maar radiohits leverde het hen helaas niet meer op.

Hanson heeft het nog altijd: Trix valt in zwijm voor broertjes
De broertjes Hanson met Aaron Neville. Foto: AP

Dat ze ondanks dat van de radar verdwijnen toch nog flink wat fans hebben, bleek toen hun concert in Trix naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de band aangekondigd werd. In geen tijd waren de tickets uitverkocht en op het internet stond het vol van de zoekertjes. “Alsjeblieft, ik zoek twee kaartjes, dit kan ik niet missen”, was maar een van de vele wanhopige oproepen.

Lage verwachtingen

Eerlijk gezegd lagen mijn verwachtingen erg laag toen ik vrijdagavond naar Trix trok. Want zeg nu zelf: drie stoer uitziende (bijna-)dertigers die MMMbop staan te zingen, dat moet toch vreemd zijn? En die andere muziek heeft de grote massa nooit bereikt, dus die kan toch niet goed zijn?

Zat ik er even naast. Ja, het is waar dat de poprock die ze brengen erg gemakkelijk is en vlot in het oor ligt. Ze zouden het simpel. En ja, bijna alle songs hebben iets van elkaar weg en verrassen veel te weinig.

Verrassend

Maar verdorie, wat brengen ze ze goed. De broertjes Hanson weten heel de avond lang het tempo erin te houden. Een ballad hier, een rocker daar en een onvervalste pophit wat verder. Meermaals vraag ik me af waarom dit Hanson niet vaker op de radio te horen is. De armen van de fans - vooral vrouwen, ik zei het al - gaan voortdurend de hoogte in. “Damn, zij kennen die nummers duidelijk wel want ze kunnen meezingen”, denk ik heel de tijd.

Wanneer een medley met onder meer Long Train Running van de Doobie Brothers gevolgd wordt door MMMbop, gaat heel de zaal voor de zoveelste keer gigantisch uit de bol. Massahysterie. Dit moet Beatlemania op kleine schaal zijn. Vriendinnen die tegen elkaar dansen en in elkaars oor fluisteren wie zij de knapste vinden. Meisjes die hun lief aanmanen tot enthousiasme: “Komaan, doe toch mee”. Continu gillen en lieve woordjes roepen naar het podium.

Ik weet het wel zeker, want ik heb erop gelet: werkelijk niemand is zonder glimlach naar huis gegaan. Als Hanson dit niveau altijd haalt, mogen ze gerust wat vaker naar ons land komen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees